Bajnokok Ligája

„Miért ne?” – Benzema megtartaná Solarit

Karim Benzema szeretné, ha az ideiglenesen kinevezett Santiago Solari legalább a szezon végéig maradna a Real Madrid vezetőedzője.

A királyi gárda francia támadóját a Plzen vendégeként 5–0-ra megnyert BL-csoportmeccs után kérdezték a múlt hétfőn kinevezett trénerről, akinek a csehországi sikerrel három találkozót követően is százszázalékos a mutatója, így egyre nagyobb a valószínűsége, hogy az argentin szakember marad a csapat élén.

„Miért ne?” – kérdezett vissza a plzeni találkozón kétgólos Karim Benzema az őt arról faggató újságíróknak, hogy Solari maradjon-e a csapat vezetőedzője. „Nagyszerűen kijövünk vele, a szezon végéig mindenképpen maradhatna. Jó edző, mi pedig több önbizalommal játszunk” – emelte ki a francia támadó, aki immár 201 gólnál tart a Real Madrid játékosaként.

Solari ugyanakkor diplomatikusan nem foglalt állást a kérdésben. Csak a következő találkozóval akar foglalkozni – ez vasárnap a Celta Vigo elleni idegenbeli fellépés lesz a bajnokságban –, nem pedig azzal, hogy véglegesítik-e a poszton. A szerdai összecsapással kapcsolatban kifejtette: örül a győzelemnek, amely szerinte a játékosok érdeme. Csapatáról kifejtette: a BL-ben elképzelhetetlen úgy nyerni idegenben 5–0-ra, hogy közben a győztes együttes ne játszana „nagy meccset”.

Pavel Vrba, a cseh házigazdák trénere szerint az önbizalmukra kemény csapást mért az ötgólos hazai vereség, melyet nehéz lesz feldolgozniuk.

A keddi BL-nap összes gólja IDE, a szerdaiak pedig IDE kattintva nézhetők meg.

További hírek