Musorujsag
Élő Eredmények
 

Mourinho még győzni sem tud elegánsan

m4sport.hu
Bravúros győzelmet aratott a Manchester United Torinóban, De José Mourinho nem a győzelemmel inkább az olasz szurkolókkal volt elfoglalva.
José Mourinho a Juve játékosainak gyűrűjében José Mourinho a Juve játékosainak gyűrűjében

A Manchester United 2-1-es győzelmet aratott a Juventus ellen. A győzelem értékét növeli, hogy mindezt Torinóban érték el. Az olaszok szereztek vezetést a 65. percben, de a vendégek az utolsó percekben – hasonlóan az 1999-es BL-döntőhöz – a maguk javára fordították a találkozót.

A legtöbb edző ilyen kor csapatával és szurkolóival ünnepel, de ők nem José Mourinhók. A portugál szakember előbb fogadta a Juve trénerének, Allegrinek a gratulációját, mejd elkezdte a Juve-szurkolókat hergelni. Kezét a füléhez téve mutatta, szeretné hallani, amint méltatják.

A játékosok közül Bonucci szólt neki először, hogy ezt talán nem kellene, majd Dybala is jelezte a sportszerűtlenséget, de mielőtt elfajult volna a helyzet, érkezett Young, a MU csapatkapitánya és kimenekítette edzőjét a zebramezesek közül.

„90 percen keresztül sértegettek, inzultáltak, megsértették a családomat. Tettem egy gesztust, mert kicsit többet akartam hallani. Most már lehet, hogy nem tennék így, de akkor abban a pillanatban, rögtön a meccs után, még a találkozó hevében így reagáltam” – nyilatkozta kicsivel később Mourinho, aki két hete, a manchesteri mérkőzésen is összetűzésbe került a Juventus-drukkereivel, akiknek az akkori provokálására három ujját mutatta fel, utalva az Internazionale vezetőedzőjeként elért sikereire, a 2010-es triplázásra.

A MU korábbi legendás játékosa, Paul Scholes szerint ez mindenhol így megy, az ellenfelet folyamatosan szidják. Nem hiszem, hogy szükség volt erre, egyszerűbb lett volna megtapsolni saját szurkolóit a 90 percen át tartó buzdításért.

További tartalmak