Musorujsag
Élő Eredmények
 

Megmutatták a kihagyhatatlant kihagyó Ündernek, hogy éljen az ajándékkal

M4 Sport
A BL G csoportjának elsőségéről döntő találkozóból a két hullámvölgyben lévő csapat közül a Real Madrid jött ki jobban, mert szemben a Romával, élt az ellenféltől kapott lehetőséggel. Pedig mikor az első félidő végén Cengiz Ünder felé gurult a labda, a házigazdának mást ígért az este.
Cengiz Ünder a pokla kapujában (fotó: EPA/ETTORE FERRARI)

Az önmagukat kereső felek csatája sokáig semmi izgalmat nem tartogatott, úgy nézett ki, az első félidő egy római tűzijátékot és egy célt tévesztő Luka Modric-lövést leszámítva említést sem érdemel majd. Aztán Dani Carvajal a ráadásban saját szögletzászlójánál túlzott magabiztossággal, a sarka mögött igyekezett megjátszani Raphael Varane-t, ám Nicolo Zaniolót ugratta ki. Az ifjú olasz a középen egyedül érkező Ünder elé tálalt, és már-már a gólörömön járt az agya. Hiszen ahogy a stadionban senki, úgy ő sem gondolhatta, hogy török társa az ötösön belülről senkitől sem zavartatottan a nehezebb feladatot tűzi ki maga elé. Mégis ez történt: a tátongó kapu helyett a lelátó legfelső sorát vette célba.

 

Edzője, a gyengébb teljesítményük okát eddig is az impotens támadójátékban látó Eusedio Di Francesco palackot földhöz vágós, szentségelős dühe közvetlen a szünet után további szintet léphetett, mivel védelme megirigyelte a támadó ügyetlenségét. Előbb Robin Olsen kapus dacolt a fizikával, és kanyarított olyat a hazaadásba, hogy a labda kábé ötször többet haladt fölfelé, mint előre, majd miután aláhullt, Federico Fazio készséggel bólintott oda a tizenhatoson bóklászó Gareth Bale-hez. És a walesi megunta a többiek jótékonykodását – mégiscsak egy BL-meccsről van szó, ha nem tűnt volna fel. Hogy nem sokkal később azért Bale is alkosson.

 

A Real végül 2-0-ra megnyerte a mérkőzést, és ezáltal a csoportját is, mivel a Roma már nem előzheti meg az egymás elleni eredmények miatt. Egyébként már a kezdő sípszó előtt biztossá vált, hogy mindkét együttes továbbjut, mivel a CSZKA Moszkva korábban kikapott.

G csoport:
AS Roma (olasz)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0)
CSZKA Moszkva (orosz)-Plzen (cseh) 1-2 (1-0)

A csoport állása:
1. (és továbbjutott) Real Madrid 12 pont
2. (és továbbjutott) AS Roma 9
3. Plzen 4,
4. CSZKA Moszkva 4

További tartalmak