Bajnokok Ligája

Kloppnak szúrta a szemét, amit a PSG csinált; döntőre készül

Jürgen Klopp vezetőedző szerint csapatára, a Liverpoolra döntővel felérő mérkőzés vár a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, miután szerdán 2-1-re kikapott a Paris Saint-Germain vendégeként.

Az angol együttes ezzel mindhárom idegenbeli találkozóján vereséget szenvedett a csoportkörben, a továbbjutás sorsa azonban még így is a saját kezében van. Ha december 11-én hazai pályán 1-0-ra, vagy minimum két góllal legyőzi a veretlenül csoportelső SSC Napolit, állva marad a BL-ben.

Jürgen Klopp nem tapsolt a látottaknak (fotó: EPA/IAN LANGSDON)

Az előző idényben döntős angol csapat szakvezetője úgy készül, hogy két hét múlva különleges légkört kell teremteniük legendás stadionjukban.

„A Napoli nagyon jó, december 11-én döntőnek beillő meccsünk lesz az Anfielden” – mondta Klopp, aki elárulta, miért volt a tőle megszokottnál is ingerültebb a párizsi összecsapáson.

„Némi akadályt jelentett, hogy ötezer játékmegszakítás volt az este során, de a játékvezető úgy véli, hogy minden esetben helyesen döntött” – utalt a lengyel Szymon Marciniak teljesítményére a német edző. Hozzátette: Angliában többször is a legsportszerűbb csapatnak bizonyultak, de a Parc des Princes stadionban úgy néztek ki, mintha “mészárosok” alkotnák a Liverpoolt.

„Az ellenfél labdarúgói állandóan megálltak, ami agresszívvá tette a játékosaimat, és ez cseppet sem volt a segítségünkre” – mondta Klopp. Kifejtette: mindez okos taktikai húzás volt a PSG-játékosok részéről, inkább a játékvezetőt hibáztatja, aki döntéseivel partnerükké vált. A riválistól hiányolta Marco Verratti kiállítását, a Pool-játékosok által begyűjtött hat sárga lapot viszont őrültségnek találta. További részletekbe pedig azért nem bocsátkozott, mert nem akart rossz vesztes lenni.

További hírek