Bajnokok Ligája

Messi egy BL-gólrekordot elhappolt CR elől

| Szerző: M4 Sport (fotó: EPA)
Immár Lionel Messié az egy klubban szerzett Bajnokok Ligája-gólok rekordja. De a PSV elleni találata ettől függetlenül is megérdemelné a kiemelt figyelmet.

Messi szezonbeli harmadik csoportmeccsén is betalált, immár hat góljával vezeti a góllövőlistát. Összességében a 106. BL-találatát szerezte, ebből a csoportmeccseken a 66.-at, utóbbira egyébként ugyanennyi fellépésre volt szüksége, és ő a legeredményesebb.

Mivel ugyebár mindet a Barcelonában érte el, az argentin támadó egymaga vezeti az egy klubban elért BL-gólok rangsorát, maga mögött hagyva a rekordhalmozó Cristiano Ronaldót, aki a Real Madridnál 105-nél állt meg.

Elképzelhető, hogy még ezekről a statisztikai adatokról is hamarabb értesült Jeroen Zoet, a PSV kapusa, mint arról, hogyan lőtt a kapujába a 61. percben Messi.

A katalánok tízese három védő gyűrűjében kapta a labdát, előbb maga alá vette, majd lehúzta a bal lábára és abban az ütemben varrta fel a rövidbe, amikor vele szemben a védő már nem tudott mozdulni, miközben takarta a kilátást Zoet elől, aki épp e pillanatban mozdult egy aprót a kapu közepe felé. A reakciójából látszódik, hirtelen nem is érti, mi történt, bár önkéntelen reflexként lehúzta a fejét, mégis tehetetlenül, felemelt kézzel skubizik, mire felfogja, a labda süvített el mellette.

 

Eindhovenben elért 2-1-es vendégsikerrel a biztosan csoportelső Barcelona zsinórban 13. csoporttalálkozóján maradt veretlen, míg a PSV pontosan ugyanekkora sorozatot épített ellenkező előjellel, azaz vereségekből és döntetlenekből, győzelemtől mentesen.

További hírek