Musorujsag
Élő Eredmények
 

Piqué meg akarta menteni Messit, erre ő lebuktatta saját magát

m4sport.hu
„El akarta tussolni” Lionel Messi rettenetesen sikerült szabadrúgását Gerard Piqué, az argentin sztár azonban elismerte: szörnyű lövést eresztett el a PSV elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Barcelona 2–1-re nyert Eindhovenben, ezzel bebiztosította csoportelsőségét. A katalánok első gólját Messi szerezte – alaposan meglepve a hollandok kapusát –, ezzel pedig övé lett az egy klubban szerzett BL-gólok rekordja (106), továbbá immáron 66 találattal vezeti a BL-csoportmeccsek örökös góllövőlistáját.

Gólja után nem sokkal az ötszörös aranylabdás argentin szabadrúgást végzett el a PSV kapujától mintegy 25 méterre, a lecsúszott lövésből azonban inkább beadás lett, amibe Piqué piszkált bele ügyesen, megduplázva ezzel a katalánok előnyét. A spanyol futballista gólja azt is jelentette, hogy védő létére kilenc különböző BL-szezonban is sikerült az ellenfél kapujába találnia a Barca színeiben, megelőzve ezzel Andrés Iniestát (8) és utolérve Xavit.

A mérkőzés után Piqué azt füllentette, hogy begyakorolt figura végén szerezte a gólt. „Rengeteget gyakoroltuk ezt a figurát, tökéletesen sikerült. Mindenki ismeri Leót, tudjuk, hogy számos módon képes veszélyt teremteni” – nyilatkozta vigyorogva.

Messi nevetve reagált Piqué mentési kísérletére, de őszintén elismerte: nagyon rosszul sikerült a szabadrúgás, de még szerencse, hogy Piqué gyorsan reagált és gólt érő megoldást választott.

A mérkőzés összefoglalója a lejátszóra kattintva nézhető meg, az ominózus „begyakorolt figura” 2:40-nél kezdődik.

További tartalmak