Bajnokok Ligája

Neymar zseni vagy rossz kisgyerek?

Az egyik pillanatban olyat csinál a pályán, amit talán senki nem tud, a következőben viszont egy rossz kisfiú a játszótérről.

A brazil labdarúgás jelenlegi legfényesebb csillaga Neymar. Tudásához nem fér kétség, ezt még ellenfelei is elismerik. A pályán mutatott viselkedése azonban már alaposan megosztja a szurkolókat. Ő az a játékos, akire ha ránéznek, már el is esik. Ezek az esések többnyire hatalmas pörgésekkel párosulnak, melyeket a játékvezetők sokszor megesznek.

A brazilnak a Liverpool elleni 2-1-es PSG-sikerben is jelentős érdemei voltak, ugyanakkor a találkozón – és utána is – sokszor úgy viselkedett, mint egy rossz kisfiú a játszótéren.

Az első félidő végén a Pool javára megítélt 11-esnél ő reklamált a leghevesebben, majd amikor a másfél fejjel magasabb és 20 kilóval nehezebb van Dijk is odaért, elszaladt és tisztes távolból osztotta az észt.

A 63. percben pedig annyira elfoglalta, hogy a hazai szurkolókat még nagyobb buzdításra biztassa, hogy a játékkal nem is törődött, így a felé rúgott passzt sem vette észre. Vajon mit csinált volna, ha valaki az ő passzát engedi így el?

A győztes meccs után pedig olyan táncot lejtett honfitársával, Dani Alvessel az öltözőben, mint ha egy u13-as csapat játékosaként egy megyei rangadót nyertek volna meg. Pedig a sima hazai siker ellenére sem biztos a francia csapat továbbjutása, hiszen egy esetleges belgrádi vereség és az angolok győzelme a Napoli ellen máris a harmadik helyre taszíthatja az együttest.

További hírek