Bajnokok Ligája

Ezek után is jogosan követel Aranylabdát Griezmann?

A Bajnokok Ligájában idegenben nyolc meccs óta gólképtelen, legutóbb tavaly februárban talált be.
Antoine Griezmann - fotó: EPA/JuanJo Martin

Antoine Griezmann gólöröme, amit idegenben régen láthattak BL-meccsen – fotó: EPA/JuanJo Martin

December 3-án adták át az európai labdarúgás legfontosabb egyéni trófeáját, az Aranylabdát. A díjat Luka Modric nyerte, megelőzve Cristiano Ronaldót és Antoine Griezmannt.

Sokan úgy vélték, a harmadaik helyen végzett franciának kellett volna diadalmaskodnia, hiszen klubjával Európa Ligát nyert, míg a válogatottal világbajnok lett. Mások viszont úgy vélik, idén messze nem nyújtott olyan jó teljesítményt, mint az elmúlt években.

Van aki úgy véli, azzal, hogy megnyerte az Atlético Madriddal az EL-t, csak jóvá tettek valamit abból, hogy a Bajnokok Ligájában “megégtek”. A csoportjukból ugyanis nem sikerült továbbjutniuk, a Chelsea és a Roma mögött csak harmadikok lettek, így kerültek a második számú európai kupasorozatba.

De van ennél sokkal beszédesebb adat is. Griezmann a Bajnokok Ligájában idegenben hosszú ideje képtelen a kapuba találni. Legutóbb 2017 februárjában, a Leverkusen ellen volt eredményes a Vicente Calderón stadionon túl. Azóta nyolc BL-meccsen lépett pályára idegenben, de egyszer sem tudott a kapuba találni.

További hírek