Bajnokok Ligája

Hány millió eurót ért Alisson 92. perces elképesztő védése?

A Liverpool akár 3-4 góllal is megnyerhette volna a Napoli elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája-mérkőzést, mégis Alisson Becker 92. perces hősies védése kellett, hogy a 2018-as BL-döntős ne az Európa Ligában-szerepeljen tavasszal.

(fotó: EPA/PETER POWELL)

A Liverpool 1–0-s győzelme végül az angolok továbbjutását hozta (a halálcsoportot megnyerő PSG mögött) és a szurkolók köszönetet mondhattak az AS Romának, hiszen a 2017-ben igazolt Mohamed Salah szerezte a meccs egyetlen gólját, a 2018-ban szerződtetett Alisson pedig egy elképesztő védéssel tartotta BL-ben csapatát, ezzel pedig jócskán törlesztett 75 millió eurós vételárából.

Arkadiusz Milik nagyszerűen vette át a labdát, de a brazil pazarul betakarta a kaput, nem sok esélyt adott a lengyel csatárnak.

„Salah elképesztő gólt szerzett, de Alisson védésére nem találok szavakat. Életet mentett” – nyilatkozta a meccs után sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp, az angolok menedzsere.

„Persze nemcsak ez az egy védése volt, rengeteg mindent tett hozzá ehhez a győzelemhez. Rendkívül nyugodt, amikor nála van a labda és rengeteget segít nekünk a támadások építésében. Ahogy kimozdul a beadásokra, az tanítani való” – folytatta a világ második legdrágább kapusának magasztalását a német, aki az egész csapatra büszke.

„A letámadásunk az egyik legjobb volt, amit valaha láttam. Olyan intenzitással futballoztunk, hogy azzal nehéz volt felvenni a versenyt. Több gólt is szerezhettünk volna, de az 1–0 és a 2–0 között nem sok különbség lett volna” – tette hozzá.

(fotó: EPA/PETER POWELL)

És akkor vissza a védéshez. A Bajnokok Ligája 2018/2019-es idényében a csoportkörben egy győzelemért 2.7 millió eurót fizet az UEFA, a döntetlenért 900 ezret. Azaz Alisson 92. percben bemutatott védése első körben 1,8 millió eurós különbséget jelentett.

Az európai szövetség további 9,5 millió eurót fizet azoknak a csapatoknak, amelyek a kieséses szakaszba jutnak, így könnyen kiszámolható, hogy Alisson bravúrja összesen 11,3 millió euró pluszt jelentett klubjának.

A negyeddöntőért további 10,5, az elődöntőért 12 a döntőért 15 millió euró jár a kluboknak, a végső győztes ezen felül 4 millió euróval gazdagodhat.

A Liverpool–Napoli (1–0) mérkőzés összefoglalója:

További hírek