Musorujsag
Élő Eredmények
 

Mekkora bravúrok, és ő csak a Barca cserekapusa!

M4 Sport
Nagy napja volt Jasper Cillessennek a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

A Barcelona a Tottenhamet fogadta a keddi játéknapon, és mivel a katalánok már korábban bebiztosították a csoportelsőséget, Ernesto Valverde vezetőedző – Lionel Messi, Luis Suárez és Gerard Piqué mellett – Marc-Andre ter Stegen első számú kapust is pihentette.

Jasper Cillessen legnagyobb bravúrja a Barcelona–Tottenham BL-meccsen (Forrás: M4 Sport) Jasper Cillessen legnagyobb bravúrja a Barcelona–Tottenham BL-meccsen (Forrás: M4 Sport)

A második számú hálóőr nem illetődött meg a kihívástól és parádézott a meccsen. Először a 32. percben villantotta meg tudását, amikor Hjong Min Szon lépett ki ziccerben, Cillessen azonban remekül zárta a szövget, el is akadt a lábában a labda. A holland kapus a második félidőben kétszer is góltól mentette meg csapatát: előbb Christian Eriksen lövését védte vetődve, majd Lucas Moura közvetlen közelről – combbal – leadott lövését hárította hihetetlen bravúrral. A lassításból remekül látszik, hogy a vetődő kapus minden testrésze a gólvonalon túl volt, a labdát azonban sikerült kívül tartania.

Cillessen azonban mégsem tudta gól nélkül lehozni a meccset, Moura egyenlítő találatánál már ő is tehetetlen volt.

Nem ez a találkozó lesz ugyanakkor a kedvence Philippe Coutinhónak, aki szinte pontosan ugyanarról a pontról kétszer is a kapufát találta el.

A mérkőzés 1–1-es döntetlennel ért véget, a Barcelona mellett a Tottenham jutott tovább a B csoportból, mivel az Internazionale hazai pályán nem bírt a PSV Eindhovennel.

További tartalmak