Bajnokok Ligája

Megsértődött vagy csak jó barát a kapitányi karszalagot visszautasító Isco?

Sosem látott még olyan súlyos madridi vereséget a BL-ben a Santiago Bernabéu Stadion közönsége, mint szerdán, azonban nem csak ez korbácsolta fel az indulatokat a Blancók hívei között.

Mint beszámoltunk róla, a forduló előtt már biztosan csoportelső, gyakorlatilag B csapatával kiálló Real Madrid szerdán hazai pályán csúfos vereséget szenvedett CSKA Moszkva ellen. Az orosz csapat hármat gurított a királyi gárdának, de legalább ekkora skandalum volt, hogy a madridi közönséggel összetűzésbe kerülő Isco később visszautasította a csapatkapitányi karszalagot.

A 26 éves játékmester az 55. percben egy rosszul sikerült megoldása után fordult a vélhetően őt korholó közönség felé, és karjait széttárva jelezte, nem érti, mit vár tőle a publikum. A lelátórész azonnal hangos füttyszóval reagált a mozdulatra, sőt tíz percen keresztül minden labdaérintésénél nemtetszését fejezte ki, a stadion nagyobbik része viszont védelmébe vette: tapssal nyomta el a füttyszót.

A 74. percben ismét a spanyol támadó került a középpontba. A harmadik moszkvai gól után Marcelo–Carvajal cserét eszközölt Solari mester, csakhogy Isco nem fogadta el a braziltól a kapitány karszalagot, ami így Carcajal karjára került.

Dani Carvajal és Marcelo (Fotó: Getty Images)

Dani Carvajal és Marcelo (Fotó: Getty Images)

„Iscónak akartam adni a karszalagot, de azt mondta, hogy inkább Carvajalnak adjam. Nem tudom, miért döntött így” – értetlenkedett a meccs után Marcelo.

A Marca viszont tudni véli, hogy mi történt: nem tiszteletlenségből vagy sértődöttség miatt nem fogadta el a csapatkapitányi karszalagot, hanem jó barátjának, Carvajalnak ígérte azt a Melilla elleni kupameccset követően, amelyen Iscoé volt a megtiszteltetés. A kapitányi sorrend ugyanis így fest a Real Madridnál: Sergio Ramos, Marcelo, Benzema, Varane, Nacho, Bale, Modric, majd Isco és Dani Carvajal.

Isco 2013. július 3-án csatlakozott a kerethez, míg utóbbi két nappal később, a spanyol lap szerint Isco pedig azt szerette volna, hogy a sorban őt követő jobbhátvéd is megtapasztalja, milyen kapitánynak lenni, hiszen nem gyakran hiányzik egyszerre a csapatból a Carvajalt megelőző nyolc játékos.

A rosszmájúak szerint azonban Isco vagy megsértődött az őt kifütyülő közönségre, vagy csak így akart jelezni a Realt irányító Santiago Solarinak, hogy nem elégedett helyzetével.

További hírek