Musorujsag
Élő Eredmények

Diego Simeone: Már 2000-szer megmondtam, hogy az Inter edzője leszek

m4sport.hu/AS.com
Egy olasz rádióállomásnak beszélve Diego Simeone ismét megerősítette, hogy egy napon biztosan leül egykori klubja, az Inter kispadjára.
epa07216874 Atletico Madrid's head coach, Diego Simeone (C), reacts during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Deportivo Alaves at Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Spain, 08 December 2018.  EPA/KIKO HUESCA Simeone játékosként három évet töltött Milánóban, ahova mindenképpen vissza szeretne térni edzőként (Fotó: EPA/KIKO HUESCA)

Az Atlético mestere a Radio Anchi’o-nak adott interjút, amelyben jövőjéről és edzői filozófiájáról is esett szó.

„Azt hiszem, ezzel kapcsolatban világosan fogalmaztam korábban. Már vagy kétezerszer nyilatkoztam az Interhez való visszatérésemről. Egy napon egészen biztosan megtörténik” – zárta rövidre a témát újfent Simeone, aki játékosként éppen az Atléticotól szerződött Milánó „kék-fekete felébe”, ahol három évet töltött.

A 48 éves argentin hozzátette, 2020 nyaráig él a szerződése a Matracosokkal, és úgy érzi, jó munkát végez Madridban, ahol szem előtt tartja a klub hagyományait, már ami a játékstílust illeti.

„Ugyanabban a stílusban játszunk majd, mint az utóbbi 12-13 évben – jelentette ki, majd magyarázatot is adott. – A klub adja a játékstílust. Minden csapatnak megvan a maga történelme, és ezt tisztelni kell. Mindegyiknek külön egyénisége van. Az után pedig a játékosokon múlik, hogy milyen felfogásban játszik. A labdarúgók szabnak fazont a játékstílusnak, nem az edző” – adott hangot véleményének.

További tartalmak