Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Real Madrid uralja az UEFA-nál az év csapatát

m4sport.hu
A szurkolók szavazatai alapján 4.5 játékost ad a BL-győztes csapat, a legtöbb voksot Luka Modric kapta.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján több mint egy hónapig lehetett szavazni az Év csapatára. Összesen 1,8 millió szavazat érkezett be, így alakult ki az álomtizenegy. Nem meglepő módon a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid adja a legtöbb játékost.

A kapuba a Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen került a szavazatok 30,4 százalékával. A védelmet a Real uralja, Ramos, Varane és Marcelo közé ékelődött be a holland van Dijk a Liverpoolból.

A középpályán a tavaly minden egyéni trófeát begyűjtő Modric mellé két Chelsea-játékos, Kanté és Hazard került, míg a támadószekciót a két „megszokott” tag, Ronaldo és Messi mellett a francia világbajnok Mbappé alkotja.

A legtöbb szavazatot (115 440) Luka Modric kapta, aki a voksok 68,5 százalékát gyűjtötte be. Rajta kívül Ronaldóra, Messire és Marcelóra szavaztak még több mint százezren. A szövetség Twitter-oldalán a hozzászólók elsősorban Szalah (Liverpool) és Griezmann (Atlético Madrid ) hiányát kifogásolták.

A szurkolók által összeállított csapat:
Marc-André ter Stegen (Barcelona) – Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid),  Marcelo (Real Madrid) – Luka Modric (Real Madrid), N’Golo Kanté (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea) –  Kylian Mbappé (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus).

További tartalmak