Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az Ajax játszott, a videobíró debütált, a Real nyert a BL-nyolcaddöntőben

m4sport.hu
Az Ajax alaposan ráijesztett a címvédő madridiakra, akik az első félidőben többnyire védekeztek, a szünet után aztán nagyobb rutinjukat kihasználva megnyerték a találkozót.

Amszterdamban a holland csapat az első félidőben hatásos letámadásának köszönhetően óriási fölényben futballozott, s közel is állt a vezetéshez, ebben azonban a Bajnokok Ligájában debütáló videobíró „megakadályozta”, Damir Skomina játékvezető ugyanis visszanézés után érvénytelenített Nicolas Tagliafico fejesgólját.

A fordulást követően kijött a szorításból a Real Madrid – melynek csapatkapitánya, a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos 600. mérkőzését játszotta a klub színeiben -, és gyakorlatilag az első igazi helyzetét Karim Benzema révén gólra váltotta. Az Ajax negyed órával a vége előtt Hakim Ziyech találatával egyenlített, a spanyolok azonban a csereként szóhoz jutó Marco Asensio 87. percben szerzett góljával diadalmaskodtak.

A másik szerdai nyolcaddöntőben a Tottenham Hotspur rendkívül magabiztosan, 3-0-ra győzte le a Borussia Dortmund együttesét. A londoni Wembley Stadionban az első gólt szerző dél-koreai Szon Hung Min fantasztikus formában van: utóbbi 12 mérkőzésén összesen 11-szer volt eredményes.

A visszavágókat március 5-én rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Ajax Amsterdam (holland)-Real Madrid (spanyol) 1-2 (0-0)
gól: Ziyech (75.), illetve Benzema (60.), Asensio (87.)

Tottenham Hotspur (angol)-Borussia Dortmund (német) 3-0 (0-0)
gól: Szon (47.), Vertonghen (83.), Llorente (86.)

 

 

 

 

További tartalmak