Musorujsag
Élő Eredmények
 

Lőw Zsolt az MU–PSG-ről: „Fölényes, megérdemelt győzelmet arattunk”

m4sport.hu
A Paris Saint-Germain 2–0-s manchesteri győzelme után Lőw Zsolt, a franciák másodedzője az M4 Sportnak értékelte csapata teljesítményét. A magyar szakember úgy látja, az első félidőben elkövetett hibákat ki tudták javítani a szünet után, így gólokra tudták váltani fölényüket, miközben az angol csapatnak nem volt komoly helyzete.

„Már az első félidőben lehetett látni azokat a területeket és hiányosságokat a Manchester United játékában, amit mindenképpen szerettünk volna kihasználni, viszont picit idegesen, kapkodva kezdtünk, rengeteg hiba jellemezte a játékunkat, ezért a jó védekezésünk ellenére sem tudtuk kihasználni azokat a lehetőségeket, amik adódtak, azokat a területeket, amelyek megnyíltak előttünk” – nyilatkozta az M4 Sportnak Lőw Zsolt.

Az első félidőben valóban sok hibával játszottak a csapatok, 45 perc alatt mindössze hat lövési kísérletet jegyezhettünk fel, amely a harmadik legkevesebb a mostani BL-szezonban. A második félidőben az első BL-gólját szerző Kimpembe és a Ronaldót utolérő Mbappé találata sodorta a kiesés szélére  Solskjaer együttesét, hiszen egy kétgólos hazai vereség után még egy csapat sem jutott tovább a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában.

„Már az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, a Manchesternek komoly helyzete nem volt, a második félidőre viszont lényegesen javult a játékunk, megnyugodtunk, kevés érintésből tudtuk kihasználni azokat a területeket, amelyek nyíltak előttünk. Abszolút ült a taktika, fölényes és megérdemelt győzelmet arattunk” – boncolgatta a siker összetevőit Thomas Tuchel magyar segítője.

További tartalmak