Musorujsag
Élő Eredmények
 

Pokoli nehéz helyzetben az MU: példátlan BL-bravúr kell Párizsban

m4sport.hu
A Manchester United rettentő nehéz helyzetbe került a Bajnokok Ligájában, hiszen kétgólos hátrányból kell megfordítania a PSG elleni nyolcaddöntős párharcot, ráadásul idegenben.
Ángel Di María két gólpasszal zárta a mérkőzést (fotó: EPA/NIGEL RODDIS)

Kimpembe első BL-gólja és a Ronaldót utolérő Mbappé találata azt jelentette, hogy angol csapat első vereségét szenvedte el a decemberben kinevezett Ole Gunnar Solskjaer irányításával, a norvég edző 12. mérkőzésén.

Arra viszont még nem volt példa a történelemben, hogy a Manchester United hazai pályán egygólosnál nagyobb különbségű vereséget szenvedjen egy európai kupamérkőzésen. Most igen.

Ha ez nem lenne elég, a BL kieséses szakaszában még soha nem fordult elő, hogy egy csapat hazai pályán elszenvedett kétgólos vereséget követően továbbjutott volna.

Tegyük hozzá, a PSG két évvel ezelőtt négygólos előnyt is képes volt elpazarolni a Barcelona ellen, így ha nagyon nehéz is az angolok helyzete, nem teljesen reménytelen.

A PSG Neymar és Cavani sérülése ellenére is remek és ami ennél is fontosabb, eredményes futballt mutatott. A Manchester Unitedet mérkőzés közben érte utol a balszerencse, hiszen Martial és Lingard is kényszerűségből hagyta el a pályát, igaz, Alexis Sánchez és Juan Mata beállásával sem romlott sokat papíron a hazai együttes.

(fotó: EPA/NIGEL RODDIS)

Támadásban azonban nagyon nem ment, az MU mindössze egyetlen kaput eltaláló lövéssel fejezte be a meccset (Mbappé hárommal), erre az Old Tarffordon 2005 óta nem volt példa.

A párizsiak kapuját őrző Gianluigi Buffonnak tehát nem volt sok dolga, a 41 évesen is álmodozó kapus 50. kapott gól nélkül zárt BL-mérkőzését jegyezte.

A Manchester United–PSG mérkőzés összefoglalóját itt tekintheti meg.

További tartalmak