Musorujsag
Élő Eredmények
 

Több szempontból is történelmi a Real győzelme az Ajax ellen

m4sport.hu
Mindhárom gólszerző elért egy rekordot, de volt meg nem adott gól és fiatal debütáns is.
(fotó: EPA/OLAF KRAAK)

A Real Madrid 2-1-re győzött  az Ajax otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az előjelek a madridiak sikerét vetítették előre, hiszen a két csapat legutóbbi hat BL-meccsét a spanyolok nyerték és a gólarányuk is imponáló, 20-2 volt a meccs előtt. Most a hetedik is összejött, ez pedig BL-rekord, ilyen sorozatot egyetlen klub sem produkált eddig egy adott ellenféllel szemben.

Amíg az egyik oldalon Matthijs de Ligt 19 évesen minden idők legfiatalabb csapatkapitánya volt a BL kieséses szakaszában, a másik oldalon Sergio Ramos 600. meccsére készült a Realban.

A két csapatkapitány (fotó: EPA/OLAF KRAAK)

Az első félidőben történelmi videobírózásra is sor került, de ha a számokat nézzük, a meccs az első gólnál eldőlt, hiszen a Real az elmúlt 13 BL-meccsén ha megszerezte a vezetést, mindig győzött. Ráadásul ha ők kerültek előnybe, legutóbbi 47 BL-találkozójukon nem kaptak ki.

A Real gólszerzői közül Benzema zsinórban harmadik idegenbeli BL-meccsén talált be, erre még nem volt példa a pályafutása során. Hat Ajax elleni mérkőzésen 4 gólt és 4 gólpasszt jegyez a francia, és ő a negyedik játékos Cristiano Ronaldo, Messi és Raúl után, aki elérte a 60 gólt a legrangosabb európai kupasorozatban.

A második gólt szerző Marco Asensio édesanyja holland, de most lépett pályára először Hollandiában. Ez volt a negyedik gólja amit csereként szerzett a BL-ben, ez a legtöbb egy játékostól a 2016/17-es idény kezdete óta a sorozatban.

Az Ajax egyenlítő gólját szerző Hakim Ziyech első találatát szerezte ebben a BL-szezonban, és a találatot megelőző próbálkozása volt a 33. kísérlete. Nála többször senki nem próbálkozott még az idei szezonban kapura lövéssel, nehezen jött össze az első gólöröm. A hollandok egyébként is elég aktívak voltak, hiszen az első félidőben 10 alkalommal vették célba a spanyol kaput.

Hakim Ziyech (fotó: EPA/OLAF KRAAK)

Az Ajax valamennyi sorozatot figyelembe véve először kapott ki hazai pályán ebben a szezonban, ráadásul mióta Johan Cruyff Arenának hívják a stadionját, most először szenvedett vereséget odahaza.

A madridiak első gólja előtt gólpasszt adó Vinícius Júnior 18 évével és 216 napjával a legfiatalabb játékos, aki pályára lépett a madridiaknál a BL kieséses szakaszában, a klublegenda Raúlt előzte meg, aki 18 évesen és 253 naposan játszott.

További tartalmak