Musorujsag
Élő Eredmények
 

Vizsgálatot indított az UEFA Ramos sárga lapja miatt

m4sport.hu
Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy Sergio Ramos szándékosan provokált-e ki magának sárga lapot az Ajax–Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a királyi gárda csapatkapitánya a 2–1-re megnyert amszterdami mérkőzés után gyakorlatilag elismerte, hogy az idegenben megszerzett vezetés tudatában azért követett el sárga lapot érő szabálytalanságot Kasper Dolberg ellen, hogy ne az elődöntőben, hanem az előnyös helyzetből várt hazai visszavágón kelljen letöltenie a – korábban begyűjtött kettővel együtt – három figyelmeztetés miatt járó egymeccses eltiltást.

„Az eredményt nézve hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem provokáltam ki. Nem azért, mert lebecsülnénk az ellenfelet vagy azt hinnénk, hogy a párharc már eldőlt, de a futballban néha kell ilyen döntéseket hozni” – nyilatkozta a védő a spanyol El Chiringuito televíziónak.

Ramos később megbánta a meggondolatlan nyilatkozatot, a Twitteren már azt írta, hogy nagyon fáj neki az eltiltás és nem szándékosan gyűjtötte be a harmadik sárga lapot. „A lelátóról fogom támogatni a csapatot, akárcsak egy drukker, aki abban bízik, hogy sikerül bejutni a negyeddöntőbe.”

Úgy tűnik, az európai szövetséget nem hatotta meg a visszakozás, az UEFA ugyanis hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a fegyelmi szabályzat 31. cikkének (3) bekezdése alapján vizsgálatot indított a spanyol játékos ellen.

További tartalmak