Bajnokok Ligája

Klopp: Szurkolóink támogatásával 140 százalékra is képesek vagyunk

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp bízik benne, hogy hazai pályán 140%-ot tud nyújtani csapata a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első meccsén kedd este.

A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti 21:00-tól.

„Hazai pályán kezdeni egy párharcot, nem mindig szerencsés, de nem izgulunk emiatt – nyilatkozta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp. – Két mérkőzést kell játszanunk, olyan alapot kell letennünk az elsőn, amely a második találkozón javunkra válik majd.”

A német szakember hozzátette, szurkolóik képesek kihozni belőlük nemcsak a 100, hanem a 140 százalékot is, így nagy szükségük lesz rájuk a keddi rangadón.

Klopp hat évig volt a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund edzője, így jól ismeri a bajor együttest, amely most a második helyen áll éppen volt csapata mögött a német bajnokság tabelláján.

„Valószínű volt, hogy ez a szezon változást hoz majd, hat évnyi müncheni dominancia után – vélekedett a szakvezető. – Ahhoz, hogy bajnok lehess, vágyakoznod is kell a sikerre, győzelemre amely talán a szezon elején nem volt meg bennük, mostanra azonban már látszik rajtuk, ami még veszélyesebbé teszi őket.”

Csapata jelenleg második a Premier League tabelláján a nagy rivális Manchester City mögött, mindössze rosszabb gólaránya miatt.

Klopp elárulta, nem az 1990 óta először megszerezhető bajnoki cím jár a fejében akkor, mikor a csapatnak a nemzetközi porondon kell megállnia a helyét, ráadásul Virgil van Dijk eltiltása, valamint Dejan Lovren, Xerdan Shaquiri és Roberto Firmino sérülése is nehezíti a csapat felkészülését.

„Pár nehéz hónapunk van hátra a szezonból, jó pár kemény pedig mögöttünk van. Mérkőzésről mérkőzésre lépkedünk. Tudom, hogy a szurkolók számára az első számú a Premier League, de számomra ez egy nehéz kérdés. Most a BL-re kell figyelnünk és a legjobbat kell nyújtanunk kedd este. Köszönöm Istennek, hogy ezt nem most kell eldöntenem” –zárta mondandóját Klopp.

Kollégája, Niko Kovac a mérkőzést minden bizonnyal sérülés miatt kihagyó támadójáról, Franck Ribéryről beszélt.

További hírek