Bajnokok Ligája

Lewandowski lehet a Bayern kulcsfigurája a BL-nyolcaddöntőben

Robert Lewandowski (Fotó: EPA/RONALD WITTEK)
Nehéz mérkőzés vár kedden a német Bayern Münchenre a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A bajorok a legjobb 16 között első mérkőzésüket a Liverpool szentélyében, az Anfield Roadon játsszák. A március 13-i visszavágó előtt kulcsfontosságú, hogy sikerül-e idegenben gólt szerezni, ezért pedig leginkább lengyel légiósa, Robert Lewandowski teheti a legtöbbet, akinek ebben a szezonban nagyon jól megy a BL-ben.

A bajorok 30 éves légiósa, Robert Lewandowski volt a Bajnokok Ligája csoportkörének gólkirálya nyolc találattal. Utolsó három mérkőzésén egyaránt két gólt szerzett az Ajax, a Benfica és az AEK Athén ellen. Apró szépséghiba, hogy a hollandok ellen ez csak egy döntetlenre volt elég (3-3).

A Liverpool elleni nyolcaddöntő-mérkőzésen viszont nagyon fontos lenne a Bayern számára, hogy az Anfield Road kedvező eredményt érjen el, lehetőleg szerzett góllal.

Amennyiben a lengyelnek sikerülne betalálni Alisson hálójába, akkor Arjen Robben mellett ő lenne a második olyan Bayern-játékos, aki öt egymást követő BL-mérkőzésen eredményes, ahogyan egyedüli csúcstartója lenne a klubnak, az idegenben sorozatban szerzett gólok tekintetében. A csapat elmúlt három vendégszereplése alkalmával mindig betalált a támadó, a liverpooli lehetne a negyedik a sorban.

Eddig a Bajnokok Ligájában a 2015/16-os idényben lőtte a legtöbb gólt, kilencet, így ha a Liverpool ellen is örülhetne találatnak, saját csúcsát állítaná be.

További hírek