Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Bayern történelmi győzelemre készül az Anfield Roadon

A Bayern történelmi győzelemre készül az Anfield Roadon

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Szikrázó összecsapásnak ígérkezik a Liverpool–Bayern München Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, mert a német csapatok nem győzni járnak az Anfield Roadra, a német bajnok viszont a BL idegenbeli és egyenes kieséses szakaszában is remek sorozatot tudhat magáénak.

A Liverpool–Bayern München BL-nyolcaddöntőt kedden 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben!

A Bayern München védője, Jerome Boateng gyomorpanaszai miatt kihagyja a Liverpool elleni keddi Bajnokok Ligája-nyolcadöntőt. A világbajnok bekk mellett Franck Ribéry sem tartott hétfőn a csapattal Angliába, a francia szélsőnek ugyanis vasárnap gyermeke született, de később csatlakozik a német bajnok keretéhez.

2001 óta először találkozik egymással a Liverpool és a Bayern München, de az angolok mellett szól, hogy az európai kupaporondon, hazai pályán veretlenek a német csapatokkal szemben (16 győzelem, 3 döntetlen), ráadásul legutóbbi öt BL-meccsükön győztek az Anfiled Roadon, ahol egyébként már 10 mérkőzés óta veretlenek az elitligában, mindkét sorozat klubrekordnak számít.

A Vörösök a legutóbbi hat alkalommal, mikor bejutottak a legjobb 16 közé, ötször a negyeddöntőbe is továbbléptek – az egyetlen kivétel a 2005/06-os szezon, mikor a nyolcaddöntőben a Benfica búcsúztatta a csapatot.

További érdekesség, hogy a Pool a legutóbbi hat BL-nyolcaddöntős összecsapásán gólt sem kapott.

A Bayern ellen már számos emlékezetes csatát átélő Jürgen Kloppnak egy hiányzója lesz, Virgil van Dijk eltiltás miatt nem lép pályára a bajorok ellen.

A holland a Premier League egyik, ha nem a legjobb középső védője, amit kihasználhat a Bayern, amely idegenben már nyolc mérkőzés óta nem kapott ki a BL-ben (6 győzelem, 2 döntetlen) – az Allianz Arénától távol utoljára az előző szezonban szenvedett vereséget a bajor csapat, akkor a Paris Saint-Germain győzte le a csoportkörben.

A német rekordbajnok egyébként a Poolnál is jobb arányban jut a legjobb 16-ból a BL negyeddöntőjébe, az elmúlt 10 szezonból csak egyszer, a 2010/11-es kiírásban nem lépett tovább a nyolcba. Ez a félelmetes arány annak is köszönhető, hogy a Bayern a legutóbb tíz egyenes kieséses szakaszban vívott összecsapásán veretlen maradt (7 győzelem, 3 döntetlen), utoljára 2013-ban, az Arsenaltól kapott ki.

További tartalmak