Bajnokok Ligája

Bonucci kikosarazta a Real Madridot; C. Ronaldót egy gépnek tartja

A Juventus szerdán az Atlético Madrid vendégeként kezdi meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét, a mérkőzés előtt a spanyol AS készített interjút az olaszok remek középhátvédjével, Leonardo Bonuccival, aki a BBC-ről, a visszatérésről, a Real Madridról, Buffonról és Ronaldóról is beszélt.

(fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

„Remekül érzem magam, köszönöm az érdeklődést, már nem érzek fájdalmat – kezdte a sérülésből felépülő hátvéd. – Az elmúlt két hétben éjjel-nappal dolgoztam az orvosi stábbal, hogy készen álljak a játékra.”

A BBC-re, azaz az elmúlt évek egyik legjobb védőhármasára (Bonucci, Barzagli, Chiellini) vonatkozó kérdésre azt felelte: „Egyszerű a titkunk, élvezzük, amit csinálunk, imádunk védekezni. Mindig segítjük a másikat és építünk egymás erősségeire. Igazi mindenki egyért, egy mindenkiért helyzet.”

„Allegri állandóan azt mondja, a védelmek nyerik a trófeákat, ebben hasonlítunk az Atléticóra.”

Buffon nyáron megbontotta a legendás védelmet, 40 évesen a PSG-hez igazolt (fotó: EPA/NIGEL RODDIS)

„Hogy szeretnék-e Buffonnal farkasszemet nézni a BL-ben? Inkább nem. Gigi a legjobb a posztján, a pályán kívül pedig nagyszerű barát. Együtt nőttünk fel, furcsa érzés, hogy hátranézek és nem őt látom.”

„Persze szerencsések vagyunk, hiszen Szczesny személyében a világ egyik legjobb kapusa erősít minket és Perin előtt is szép jövő áll, nagyon szépen fejlődik.”

„Cristiano Ronaldo? Bevallom, nem örültem, amikor a Juventushoz szerződött. De akkor még a Milan játékosa voltam” – poénkodott Bonucci.

(fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

„A viccet félretéve, a világ legjobb játékosa csatlakozott hozzánk és ez jó fényt vet az olasz bajnokságra, amely sokat erősödött az elmúlt években. Csodálom Cristianót, mindazért, amit elért és amit képvisel. Mindig támogató, munkabírása és hozzáállása pedig példaértékű. Minden egyes nap, minden egyes edzés előtt és után a konditeremben dolgozik.”

„Persze mások is sokat dolgoznak, de néha akad olyan nap, amikor megpihensz. Ronaldóval ez nem fordul elő, ő egy gép, sosem áll le. Csak felnézni lehet rá” – tette hozzá.

„Hogy megnyerhetjük-e a BL-t? A világ legjobb játékosával a keretben nem is lehet más a célunk, ezt ki kell jelentenünk.”

Az Atlético januárban a Chelsea-től vette kölcsön Álvaro Moratát, aki szerepelt a torinóiaknál is, most ellenfélként találkozik a korábbi csapattársakkal.

„Természetesen barátságban vagyunk, de már figyelmeztettem, ha pályára lép, nem fogom kímélni. Erre annyit mondott, sose tettem.”

„Igen, a pletyka igaz, nyáron valóban megkeresett a Real Madrid, ami megtisztelő és büszkeséggel töltött el, de mindennél jobban szerettem volna visszatérni a Juventushoz. A szívem hazahúzott” – nyilatkozta.

Az Atlético Madrid–Juventus Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu szerda 21 órától közvetíti élőben.

További hírek