Musorujsag
Élő Eredmények
 

Lewandowski: Klopp ébresztette fel bennem a gyilkos csatárösztönt

m4sport.hu
A Bayern München csatára több szempontból is a Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő egyik kulcsfigurája, hiszen a németek talán legfontosabb játékosa és korábbi dortmundiként jól ismeri az angolok menedzserét, Jürgen Kloppot.
Betalál Lewandowski első meccsén az Anfielden? (fotó: EPA/RONALD WITTEK)

A lengyel válogatott klasszis egyetlen edző irányításával sem szerzett annyi gólt karrierje során, mint Klopp alatt a Dortmundban, ráadásul két német bajnoki címet is nyertek közösen és egy BL-döntőt is elveszítettek, utolsó szezonjában, pont a Bayern München ellen. Így nem meglepő, hogy az UEFA által készített interjúban korábbi mestere volt a fő téma.

A Liverpool elleni párharcról

„Már a sorsoláskor tudtam, ez egy olyan párharc, amelyben megmutathatjuk, mit tudunk. Kemény védelmük van és rengeteg jó játékosuk, rendkívül gyorsan érnek át védekezésből támadásba. Ha ellenük játszol, tényleg bármi megtörténhet, de ez a Bayernre is ugyanúgy igaz.”

„A 16 között már egyetlen hiba is végzetes lehet, a kiesés réme minden meccsen ott liheg a nyakadban. Az elmúlt években sok hibát követtünk el a kieséses szakaszban, reméljük, ebben a szezonban másként lesz. Azonban ha a Liverpool hibázni fog, ki fogjuk használni.”

(fotó: EPA/PETER POWELL)

Első mérkőzéséről az Anfielden

„Már nagyon várom, akkor is, ha tudom, hogy a szurkolók ellenünk lesznek, de egy ilyen különleges atmoszféra inkább erősít engem, nem pedig blokkolóan hat. Minden futballista szereti az ilyen különleges estéket, ha sikerülne győznünk, még szebb lenne.”

Jürgen Kloppról

(fotó: EPA/PETER POWELL)

„Óriási hatással volt a karrieremre, hálás vagyok neki a Dortmundnál együtt töltött időszakért. Ő is és én is sokat fejlődtünk, nélküle nem lennék az a játékos, aki ma vagyok. Klopp egy nagyszerű edző és ember is egyben, rengeteget tanultam tőle.”

„Ő ébresztette fel bennem a gyilkos csatárösztönt és lehetővé tette, hogy olyan szintre lépjek, amelyről nem is gondoltam, hogy elérhető számomra. Valami olyasmit látott meg bennem, aminek a létezéséről én nem is tudtam.”

(fotó: MTI/EPA/Federico Gambarini) (fotó: MTI/EPA/Federico Gambarini)

Hiába csak az oldalvonal mellett áll, rengeteget tesz hozzá egy mérkőzéshez, a testbeszéde és a reakciói képesek felébreszteni a csapatot, ha arra van szükség. Mindig mindenét beleteszi a mérkőzésekbe.”

Hasonlóság Klopp Dortmundja és Liverpoolja között

„Amikor Dortmundban játszottunk, mindig úgy védekeztünk, hogy alig vártuk, hogy támadhassunk. Olyanok voltunk, mint egy bulldog. Megvártuk, míg az ellenfél kicsit közelebb ér hozzánk, és ha megszereztük a labdát, nem kegyelmeztünk.”

„Nyolc év telt el azóta, eközben a labdarúgás és Jürgen is változott, biztosan sokat dolgozott azokon a hibákon, amelyeket a múltban elkövetett. A mostani Liverpool hasonló, mégis más, mint az akkori Dortmund. A játékosokat nem lehet összehasonlítani, de a stílusban vannak megegyező elemek.”

A Liverpool–Bayern München Bajnokok Ligája-nyolccaddöntő első mérkőzését kedd 21 órától élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak