Musorujsag
Élő Eredmények
 

A számok az Atléti mellett szólnak, de a Juve ritkán botlik a 16 között

m4sport.hu
Az egyik legkiélezettebb nyolcaddöntős összecsapást hozhatja az Atlético Madrid és a Juventus összecsapása a BL-ben. A spanyolok mellett szól a hazai pálya előnye, de a Juvéban ott van Ronaldo, akinek góljait tekintve egyik kedvenc ellenfele a madridi csapat.
Cristiano Ronaldo gólöröme a Juventus – Manchester United BL-meccsen (Fotó: EPA/Alessandro di Marco) Cristiano Ronaldo gólöröme a Juventus – Manchester United BL-meccsen (Fotó: EPA/Alessandro di Marco)

Szerdán két találkozóval zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek odavágója. A német Schalke a Manchester Cityt, az Atlético Madrid a Juventust látja vendégül. Ez utóbbi találkozót az M4 sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Ez lesz a spanyol és az olasz csapat nyolcadik összecsapása, melyekből a madridiak csak kettőt tudtak megnyerni, míg riválisuk kétszer ennyi győzelemnek örülhetett. A BL-ben csak egyszer, a 2014/15-ös szezon csoportkörében találkoztak, akkor az Atlético 1-0-ra nyert otthon, míg Torinóban nem született gól. (Abban a párharcban a jelenlegi Juve támadó, Mario Mandžukić még az Atlético színeiben lépett pályára.)

Simeone együttesének esélyeit növeli, hogy az 1996/97-es idény óta nem szenvedett vereséget saját közönsége előtt az egyenes kieséses szakaszban, hétszer nyert, ötször játszott döntetlent. A Juve a legutóbbi hat idényéből ötször továbbjutott a legjobb 16-ból, csak a 2015/16-os szezonban nem sikerült, akkor a Bayern München búcsúztatta őket a nyolcaddöntőben.

Cristiano Ronaldo mindkét csapat kapuját bevette már a BL-ben, ráadásul mindkét gárda ellen a döntőben is eredményes volt. A Real Madrid színeiben összesen 31 meccset játszott az Atlético ellen, mérlege 14 győzelem, 9 döntetlen és 8 vereség, ezeken a találkozókon 22 gólt ért el. Az elmúlt öt évben mindkét fél kétszer is elérte a sorozat döntőjét, de mindketten alulmaradtak a Real Madriddal illetve a Barcelonával szemben.

Az idei sorozatban az Atlético csoportja második helyén végzett 13 ponttal, míg a Juve 12-vel megnyerte saját négyesét. A hazaiaknak egyébként is jól megy az Estadio Metropolitanóban, ahol az eddigi 13 győzelem és 3 döntetlen mellett csak a Real Madrid tudott nyerni. (Itt rendezik egyébként az idei sorozat döntőjét is.)

Az utolsó kilenc szezonban a spanyol csapat két Bajnokok Ligája- és három Európa Liga-döntőt ért el, ezek közül a három EL-finálét meg is nyerte, míg a BL-ben mindkétszer alulmaradt. A torinóiak összesen kilencszer játszottak döntőt, és 1985-ben valamint 1996-ben megnyerték a legrangosabb európai kupasorozatot, hétszer is alulmaradtak a döntőben, ennyi elveszített fináléja egyetlen csapatnak sincs.

Diego Simeone, a spanyol csapat argentin szakvezetője játszott Olaszországban a Pisa, az Internazionale és a Lazio színeiben is és jelentős szerepe volt a Juve 2002-es bajnoki címében, amikor a Lazio az utolsó fordulóban 4-2-re verte az Inter-t, így a Bianconeri az utolsó pillanatban tudott ellépni a milánóiaktól és megnyerte a Serie A küzdelmeit.

További tartalmak