Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az Atlético elnöke hisz abban, hogy csapata megnyerheti a BL-t

Az Atlético elnöke hisz abban, hogy csapata megnyerheti a BL-t

m4sport.hu/Marca
Szerdán este 21 órakor az Atlético Madrid a Juventust fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A spanyol klub elnöke, Enrique Cerezo a Marcának beszélt a mérkőzés és a párharc esélyeiről, illetve érdekes véleményt alkotott a videobíróról, amely a sorozat egyenes kieséses szakaszában már a játékvezetők rendelkezésére áll.

A Matracosok elnöke úgy érzi, hogy csapata képes lehet a Juventus ellen továbbjutni, semmivel sem esélytelenebb, mint az olasz bajnok. Mindezt a klub közelmúltja is alátámasztja. Attól sem tart, hogy a korábban a városi riválisnál futballozó Cristiano Ronaldo a soros ellenfelet erősíti.

„Ronaldo egy fantasztikus játékos, nagy erősítés a Juventus számára, ugyanakkor a mi keretünk is nagyon erős, hiszen nálunk van Diego Costa, Morata, Griezmann, és az összes játékosunk nagyon jó. Úgy hiszem, hogy 50 százalék az esélyünk a továbbjutásra. Most az az érdekünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, hogy nyugodtabban utazhassunk Torinóba. Szerintem ez egy nagyon nehéz és szép mérkőzés lesz. Nem hiszem, hogy sok gól fog esni, de sosem tudhatjuk. Nem ez az első alkalom, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, ennek ellenére korábban is eljutottunk nagyon sokáig” – latolgatta az esélyeket Cerezo.

Az Atleti elnöke büszke csapatára, amelyet a évek folyamán olyan erőssé sikerült kialakítani a vezetőedző, Diego Simeone kezei alatt, hogy bármire képes lehet.

„Olyan csapatunk van, amely azért dolgozik, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját és a La Ligát. A kupával is megpróbálkoztunk (4-4-es összesítéssel verte a Girona a Király Kupa nyolcaddöntőjében), de ott elbuktunk.”

A csapat első embere nem híve a videobírónak, ezért érhetően nem örül a bevezetésének a BL-ben. Véleménye ezzel kapcsolatban velősre és kritikusra sikeredett.

„A videobíróról csak annyit tudok mondani, hogy létezik, használják, de már a kezdetektől kezdve mondtam, hogy nem szeretem. Nem én vagyok az, akinek a szava dönt ezzel kapcsolatban. Szerintem korábban csak egy probléma volt, most már kettő.”

Borítókép: Antoine Griezmann (Fotó: EPA/RODRIGO JIMENEZ)

További tartalmak