Bajnokok Ligája

Del Piero és Pirlo is kritizálta a Juve Atléti elleni játékát

A Juventus korábbi ikonikus labdarúgói, Andrea Pirlo és Alessandro Del Piero nem volt elragadtatva attól a teljesítménytől, amit a Juventus szerdán, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében nyújtott az Atlético Madrid ellen.

A spanyol csapat hazai pályán 2–0-ra verte az olasz bajnokot, Pirlo pedig elárulta, miben látja a kudarc okát.

„Ha meg akarod nyerni a BL-t, meg kell küzdened a rád nehezedő nyomással. Az Atléti ellen a Juvéból hiányzott a karakter és a vágy, hogy többet adjanak ki magukból. Ehelyett kényelmesen hátradőltek és várták, hogy egyszer majd csak betalálnak” – olvasható az olaszok legendájának nyilatkozata a Marcán.

A Juventus egy másik ikonikus alakja, a klubbal 1996-ban BL-t nyert támadója, Alessandro Del Piero is kritikával illette Massimiliano Allegri vezetőedző együttesét.

„A két csapat különböző tempóban játszott. Az Atléti a BL-hez illő sebességi fokozaton pörgött, a Juve viszont csak mögöttük kullogott.” 

A torinóiak egykori edzője, Fabio Capello úgy érezte, Álvaro Morata szerencsétlen volt, hogy nem adták meg a gólját.

„Az olasz focira jellemző, hogy ha hozzád érnek, rögtön földre rogysz, hogy szabadrúgást kapj. Giorgio Chiellini is így tett és meg is lett az eredménye, a videobíró szabálytalanság miatt elvette a gólt, pedig egyértelmű, hogy nem történt szabálytalanság. A Serie A és a Bajnokok Ligája közt ebben a tekintetben óriási a különbség, mintha két különböző sportról beszélnénk.”      

 

További hírek