Musorujsag
Élő Eredmények
 

A MU olyanra készül, amire még soha nem volt példa

m4sport.hu
Mbappé lehet a legfiatalabb játékos, aki eléri a 15 BL-találatot, míg az MU-val másodszor fordulhat elő, hogy sorozatban három BL-meccset elbukik.
Lőw Zsolt (balra) és Tuchel (középen) munkában a PSG-nél. (Forrás: PSG - Twitter) Lőw Zsolt (balra) és Tuchel (középen) munkában a PSG-nél. (Forrás: PSG – Twitter)

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén a Paris Saint-Germain idegenben nyert 2-0-ra a Manchester United ellen. Az angol együttes korábban csak három meccset veszített francia ellenféllel szemben az európai kupaporondon, a párizsi visszavágón mégis hatalmas bravúrra lenne szüksége a továbbjutás kiharcolásához.

Amellett, hogy a hazaiak jelenleg komolyabb játékerővel bírnak, az MU a BL-ben még soha nem tudott olyan eredményt elérni francia csapat ellen, amely jelen helyzetben továbbjutást vagy legalább hosszabbítást érne.

Ráadásul ha a PSG 2-0-ról kezdett meccset a nemzetközi kupák kieséses szakaszában, minden alkalommal továbbjutott. Sőt, a BL-ben még soha senki nem bukott 2-0-ról. Hazai kétgólos vereség után legutóbb a Sevilla tudott felállni a Betis ellen az Európa Liga 2013/14-es szezonjában.

A franciáknál Kylian Mbappé 14 BL-gólnál jár, az MU ellen meglehet neki a 15. is. Ezzel 20 évesen és 76 naposan ő lenne a legfiatalabb játékos aki eléri ezt a számot, a múltnak átadva Lionel Messi 21 év, 288 napos rekordját.

A hazaiaktól sérülés miatt hiányzik Neymar és – minden bizonnyal – Edinson Cavani, akik ketten eddig hét gólt szereztek az idei sorozatban. Annyit, mint az egész Manchester United. Ha az MU ismét veszít, akkor másodszor fordul elő velük, hogy sorozatban három BL-meccset elbuknak. Eddig ez csak egyszer, a 2004/05-ös szezonban fordult elő.

Iker Casillas (Fotó: EPA/Manuel De Almeida) Iker Casillas 60. egyenes kieséses meccsére készül (Fotó: EPA/Manuel De Almeida)

A játéknap másik meccsén a Porto 2-1-es hátrányból próbálja meg kiharcolni a továbbjutást az AS Roma ellen. A két csapat legutóbb a sorozat 2016/17-es szezonjában találkozott, akkor a selejtező rájátszásából a portugálok jutottak tovább 4-1-es összesítéssel.

A Porto sorozatban harmadszor jutott be a BL kieséses szakaszába, az elmúlt két évben előbb a Juventus (3-0), majd a Liverpool (5-0) búcsúztatta őket. Később mindkét csapat döntőt játszott, de elbukott a Real Madrid ellen.

Iker Casillas 60. egyenes kieséses meccsére készül, csak három játékos, Cristiano Ronaldo (76), Andrés Iniesta (64) és Lionel Messi (63) szerepelt nála többször.

Ez a hetedik alkalom, amikor a Roma elérte a kieséses szakaszt, de csak háromszor sikerült továbblépnie, a legjobb eredménye a tavalyi elődöntő. A rómaiak 100 BL-meccsükre készülnek, így ők lesznek a negyedik olasz csapat, amelyik eléri ezt a számot a Juventus (187), az AC Milan (165) és az Internazionale (111) után.

A szerdai két mérkőzés közül az M4 Sport és az m4sport.hu a Paris Saint-Germain – Manchester United összecsapást közvetíti élőben.

További tartalmak