Musorujsag
Élő Eredmények
 

„A kölyök nem félt” – dicsérte a tizenegyesszűz Rashfordot Solskjaer

mti
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője a Paris Saint-Germain vendégeként aratott 3-1-es szerdai győzelem után azt mondta: mindig hittek abban, hogy a 2-0-s hazai vereség ellenére továbbjuthatnak labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

A norvég szakember sorozatban a kilencedik idegenbeli mérkőzését nyerte meg az angol csapattal, amely rossz előjelekkel várta a BL-párharc idegenbeli visszavágóját. A kétgólos hátrány mellett Solskjaer sérülés és eltiltás miatt tíz játékosára nem számíthatott. A tréner elárulta: mindezek ellenére hittek a továbbjutásban.

„Volt egy tervünk. Nem az, hogy birtokoljuk a labdát és mi irányítsunk. Úgy készültünk, hogy az első tíz percben egy góllal teremtünk magunkat esélyt a továbbjutásra. Megtettük” – nyilatkozta Solskjaer.

A párizsi mérkőzés első félidejében Romelu Lukaku két alkalommal használta ki a PSG-játékosok hibáit – előbb Thilo Kehrer passzolt rossz helyre, majd Gianluigi Buffonról pattant ki egy lövés –, miközben a mezőnyfölényben lévő hazaiak Juan Bernat révén csak egyszer voltak eredményesek. A továbbjutás a 94. percben dőlt el, amikor Marcus Rashford értékesítette azt a büntetőt, amit Damir Skomina játékvezető ítélt meg videobírós elemzést követően.

A legrangosabb európai kupasorozat történetében – 106 sikertelen fordítási kísérlet után – először fordult elő, hogy a kieséses szakaszban 2-0-s hazai vereség után továbbjutott egy csapat.

„A kölyök nem félt, nem bizonytalanodott el. Briliáns volt” – dicsérte Solskjaer Rashfordot, aki pályafutása első büntetőjét lőhette az MU-ban.

A 21 éves csatár hozzátette: „Minden ellenünk szólt, de már hozzászoktunk ehhez. Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, és kivívtuk azt az eredményt, ami kellett.”

Thomas Tuchel, a PSG vezetőedzője a kiesést jelentő vereség után közölte, nagyon nehéz veszíteni és elfogadni a búcsút. „Ha egy ilyen mérkőzést veszítünk el, az rettenetes és kegyetlen, mert a 180 percnyi játék alapján nem ezt érdemeltük” – közölte a német tréner, aki szerint angol ellenfelük úgy szerzett három gólt a mérkőzésen, hogy nem is volt támadójátéka.

Marcus Rashford tizenegyese a PSG–MU BL-nyolcaddöntőben (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A büntetőhöz annyit tett hozzá, hogy ő a VAR-rendszer nagy támogatója, de Diogo Dalot lövésénél úgy érezte, hogy elment volna a kapu fölött, és meglepődött, amikor Presnel Kimpembe kezezése miatt végül büntetőhöz jutott az MU. „A kezezéseknél mindig sok szempontot kell figyelembe venni. Vannak, akik ugyanazt az esetet annak látják, mások nem. A lövés nem találta volna el a kaput, így a büntető befújása kemény ítélet volt” – mondta Tuchel.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1188999"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/03/07418280-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak