Musorujsag
Élő Eredmények
 

Csak a Premier League képes a tökéletességre a BL-ben

M4 Sport
Tíz év elteltével fordul elő ismét, hogy egy nemzet mind a négy csapata bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Ahogy ezúttal, úgy korábban is csak az angol klubok voltak erre képesek.

A Manchester City, a Manchester United és a Tottenham Hotspur után negyedikként a szerdai játéknapon a Liverpool is sikerrel vette a nyolcaddöntős akadályt. Ilyen hibátlan mérleg kétszer fordult elő: a 2007/08-as, és a következő szezonban, a 08/09-esben a Manchester United, a Chelsea, a Liverpool és Arsenal is állva maradt. Előbbiben össze is jött a színangol finálé, az MU a Chelsea-t győzte le tizenegyesekkel.

Az elmúlt éveket uraló spanyol csapatok közül most csak egy, a Barcelona maradt versenyben. Hat idényt követően nincs minimum három képviselőjük. Legutóbb a BL 2009/10-es kiírásában fordult elő, hogy a spanyoloknak csak egy klubjuk volt negyeddöntős, akkor is a katalánok jutottak legtovább. A Barca ezzel zsinórban a 12. alkalommal jutott el a nyolcba. 2016 óta azonban nem sikerült megugrani a következő lépcsőfokot.

A Bayern München kiesésével a németek hosszú sorozata szakadt meg. 2006 után először nincs német klub a legjobb nyolc között.

Az Ajax 1997 után először jár a BL-ben ilyen magasságaiban, igaz, akkor még 16 csapat indult a csoportkörben.

A negyeddöntő sorsolását pénteken Nyonban rendezik, melyet az M4 sport és az m4sport.hu 12 órától élőben közvetít. A párharcok első mérkőzéseit április 9-én vagy 10-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A BL-negyeddöntő mezőnye:
AFC Ajax (holland),
FC Barcelona (spanyol),
Juventus (olasz),
Liverpool (angol),
Manchester City (angol),
Manchester United (angol),
FC Porto (portugál),
Tottenham Hotspur (angol)

További tartalmak