Musorujsag
Élő Eredmények
 

„Ronaldo a világ legjobbja” – dicsérte legádázabb ellenfelét Simeone

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone a Juventus elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően elismerően beszélt legádázabb ellenfeléről, Cristiano Ronaldóról, akiről a statisztikák láttán nem túlzó kijelenteni, hogy az Atléti mumusa.

Szerda este 21 órától Bayern München – Liverpool BL-nyolcaddöntő visszavágó élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n! 

Cristiano Ronaldo ezúttal sem kímélte az Atlético Madridot (Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

A Juventus kedden Ronaldo mesterhármasával verte az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 3–2-es összesítéssel az olasz bajnok jutott a legjobb nyolc közé.

A Juve korábban soha nem tudott kétgólos hátrányból felállni a BL-ben, mire a portugál klasszis a meccs után csak annyit mondott, ezért igazolták le a torinóiak.

Magában az elitligában viszont nem újdonság az ilyen fordítás, abból az öt csapatból, amely korábban kétgólos hátrányba került az egyenes kieséses szakasz első mérkőzése után, négy is tovább tudott jutni. Érdekesség, hogy a legutóbb két alkalommal ehhez Ronaldo-mesterhármasra volt szükség: az Atléti elleni összecsapás előtt az ötszörös aranylabdás a Real Madrid játékosaként triplázott a Wolfsburg elleni negyeddöntőben (2015/16), a Blancók pedig végül megnyerték a BL-t.

Ronaldónak egyébként a keddi volt a nyolcadik mesterhármasa a legrangosabb európai kupában (ezzel beérte Lionel Messit), de ami az Atlétinek sokkal fájóbb, hogy minden sorozatot figyelembe véve ellenük már negyedszer triplázott a luzitán csillag és 33 tétmeccsen 25-ször vette be a csapat kapuját (csak a Sevillát szomorította többször, ellenük öt mesterhármast szerzett és összesen 27 gólt).

Diego Simeone a vert sereg vezéreként kulloghatott le a pályáról (Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

Nem csoda, hogy a madridiak vezetőedzője, Diego Simeone elismerően nyilatkozott legádázabb ellenfeléről.

„Ő a világ legjobbja. Ma mi szenvedtünk úgy, mint a Juventus az első meccsen. Megérdemelték a továbbjutást” – fogalmazott az argentin mester a vereség után, míg az olaszok trénere, Massimiliano Allegri azt mondta, „furcsa lett volna, ha Ronaldo BL-szezonja egy góllal ér véget, ma ő jelentette a különbséget”.

Az Atlético a 2013-14-es szezon óta ötödször búcsúzott Cristiano Ronaldo aktuális csapata ellen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Az egyetlen kivételt az előző idény jelenti, amikor a spanyol együttes már a csoportkört sem élte túl.

A 34 éves támadónak ez volt az első triplája azóta, hogy 2018 nyarán Torinóba szerződött, ezzel Filippo Inzaghi és Alessandro Del Piero után Ronaldo a klub történetének harmadik játékosa, aki a BL egyenes kieséses szakaszában képes volt mesterhármast szerezni.

Ami igen beszédes, hogy a portugál a keddi találataival már 124 gólos az elitligában (ebből 63-at az egyenes kieséses szakaszban szerzett), míg az Atlétinek összesen van 118 BL-gólja.     

További tartalmak