Bajnokok Ligája

A Bayern mestere is elismerte, hogy megérdemelten nyert a Liverpool

Niko Kovac (Fotó: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS)
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője és Niko Kovac, a Bayern München trénere egyetértett abban, hogy az angol csapat megérdemelten nyert szerdán Münchenben 3-1-re és jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

“A második félidőben nagyon éretten játszottunk, az elsőben viszont lehettünk volna jobbak” – kezdte értékelését a meccs után az angol gárdát irányító német szakember. - “Amikor játszottuk a futballt, akkor rögtön szétzúztuk a Bayernt. Teljesen megérdemelt az eredmény.”

Kloppnak szokása szerint viccelődni is volt kedve:

“Nem egyszerű három gólt lőni itt, sőt, tulajdonképpen négyet szereztünk, hiszen a Bayernét is mi lőttük.”

A tréner még a Borussia Dortmund edzőjeként rendszeresen nagy csatákat vívott a bajorokkal, s a 2013-as BL-döntőt éppen a Bayern ellen bukta el, ám mint megjegyezte, nem érez ettől plusz örömöt.

“A siker nem édesebb azért, mert a Bayernt győztük le. A Liverpool győzelme a fontos, az érdekel, nem az, hogy a Bayern Münchent verjük.” – fogalmazott.

Kollégája, Niko Kovac sportszerűen elismerte, hogy a Liverpool megérdemelte a továbbjutást.

“Nagyon kemény ellenféllel kellett megküzdenünk, s a két meccs képe alapján a Liverpool volt a jobb csapat. Keményen letámadtak minket, nem tudtunk szabadon játszani. Nem volt jó napunk, megmutatkoztak a korlátaink” – nyilatkozta a horvát edző.

A Bayern búcsújával nem jutott nyolc közé német együttes, amire 2006 óta nem volt példa a legrangosabb kupasorozatban.

További hírek