Musorujsag
Élő Eredmények
 

Jürgen Klopp könyvet tudna írni arról, mennyire szereti Van Dijkot

Jürgen Klopp könyvet tudna írni arról, mennyire szereti Van Dijkot

m4sport.hu/skysports.com
Érthetően büszkén nyilatkozott a Liverpool müncheni győzelmét követően Jürgen Klopp, aki egy egész könyvet meg tudna tölteni Virgil van Dijk dicséretével.

„Vannak stadionok a foci világában, ahol – legyen szó akár a Manchester Cityről, a Barcelonáról, vagy a Real Madridról – minden csapatnak nagyon nehéz dolga van” – emelte ki Jürgen Klopp, mekkora dolognak tartja, hogy csapatának három gólt is sikerült szereznie Münchenben a BL-nyolcaddöntő szerdai visszavágóján (1–3).

„Itt nem lehet arról szó, hogy csak játszod a focit. Ilyen minőségi ellenfél otthonában nem építhetsz csak a gyorsaságodra, hiszen a másik csapat is ugyanolyan gyors. Más módot kell találni, hogy előnyt szerezz, és mi megtaláltuk” – összegzett a német menedzser, aki rendkívül büszke volt játékosaira, különösen a Pool második találatát jegyző Virgil van Dijkra.

„Egy egész könyvet tudnék írni a tehetségéről, az erősségeiről, hogy mennyire fantasztikus személyiség, és arról, mennyire szeretem. Annyira fiatal, mégis nagyon érett és erős” – dicsérte a holland középhátvédet, persze nem csak a szépet látta.

„Virgil is tudja, tud annál jobban játszani, mint szerdán tette. De az egész csapat tud ennél többet. Igaz, a második félidőben már úgy játszottunk, ahogyan szükséges egy ilyen meccsen” – fogalmazott Klopp.

Borítókép: Jürgen Klopp ünnepel Münchenben a Pool továbbjutása után (Fotó: EPA/RONALD WITTEK)

További tartalmak