Bajnokok Ligája

Maradona boszorkánynak titulálta Cristiano Ronaldót

epa07432529 Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates the victory at the end of the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between Juventus FC and Club Atletico de Madrid at the Allianz Stadium in Turin, Italy, 12 March 2019. EPA/ALESSANDRO DI MARCO
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a mai labdarúgás kétségtelenül két legnagyobb alakja újra bizonyította, hogy nehéz velük tartani a lépést. Az argentin Messi két gólt és gólpasszt jegyzett a Lyon ellen, simává téve a Barcelona továbbjutását a legjobb nyolc közé, a portugál Cristiano Ronaldo pedig szinte egymaga intézte el az Atlético Madridot, így neki köszönhetően a Juventus várhatja a negyeddöntő sorsolását.

Ronaldo esete azért is kivételes, mert a torinóiak vezére a madridi 2-0-s vereség után megígérte családjának és barátainak, hogy az ő mesterhármasával fogják megfordítani az állást a visszavágón. Szavait tett követte és a Juventus pontosan úgy jutott a nyolc közé, ahogyan azt előrevetítette.

Diego Maradona, aki az argentin és a világ labdarúgásának egyik vitatott, de tagadhatatlanul hatalmas alakja nem ment el szó nélkül Ronaldo tette mellett, habár honfitársa, Messi is csillogott a szerdai játéknapon.

„Vannak játékosok, akiket varázspálcával érintettek. Az igazság az, hogy mi büszkék vagyunk arra, hogy Messi argentin és nem spanyol, de ne feledjük, hogy Ronaldo egy vadállat. A színtiszta erőt testesíti meg, most meg az is kiderült róla, hogy egy boszorkány. Azt mondta, hogy három gólt fog lőni, meg is tette” – méltatta a portugált Maradona a spanyol Marca hasábjain.

További hírek