Bajnokok Ligája

Klopp: Ennél távolabb nem állhatna tőlem, hogy azt mondjam, jó sorsolás

Jürgen Klopp (Fotó: EPA/RONALD WITTEK)
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolása után arról beszélt, hogy egyáltalán nem számít könnyű párharcra a portugál Porto ellen, de szerencsésnek vallhatja magát, meg akad a stábjában a Porto-specialista.

Az angol klub honlapjának adott interjúban megemlékezett arról, hogy az elmúlt szezonban is találkozott egymással a két csapat a Bajnokok Ligájában, méghozzá a nyolcaddöntőben. Akkor a Vörösök mentek tovább és egészen a döntőig meneteltek, amelyet végül a Real Madrid nyert meg.

Tavaly a Dragaoban az angolok sima 5-0-s győzelmet arattak, az Anfield Road-i visszavágón viszont gólnélküli döntetlen született.

„Mit mondhatnék? A Porto lesz az ellenfél, akivel játszottunk már. Tökéletesen tudjuk, hogy mennyire jónak kellett lennünk ahhoz, hogy továbbjussunk. Összességében nézve elég fura eredmény született. A visszavágón láthattuk, hogy milyen karakteres csapat a Porto, milyen kvalitásokkal bírnak. Ennél távolabb nem állhatna tőlem hogy azt mondja, ezt a legjobb sorsolás nekünk, merthogy nem az” – mondta Klopp, miután megtudta, ki lesz csapata ellenfele a nyolc között.

Ugyanakkor bizakodik, mert stábjának van egy olyan tagja, aki nagyon jól ismeri az ellenfelet.

„Van egy Porto-specialista a csapatunkban, Pep Ljinders személyében. A múltban sokáig dolgozott ott, mindig nagy tisztelettel beszél a klubról. Sok információnk van, amire nagy szükségünk van a párharc előtt. Rendesen felkészülünk, kialakítjuk a taktikánkat, aztán pályára visszük” – beszélt holland segítője fontos szerepéről a német szakember.

Pepijn Ljinders 2007 és 2014 között a Porto akadémiáján dolgozott, ezért Klopp egyik jobb keze nagyon jól ismeri a portugál klub struktúráját és filozófiáját.

További hírek