Musorujsag
Élő Eredmények
 

Messi az angol csapatok mumusa, az MU mégis BL-serlegről álmodhat

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Hiába Lionel Messi az angol csapatok mumusa a Bajnokok Ligájában, a Manchester United drukkerei a történelmet tekintve kifejezetten bizakodóan várhatják a Barcelona elleni negyeddöntőt, sőt, BL-serlegről is álmodhatnak.
epaselect epa07418286 Manchester's Marcus Rashford (C) celebrates scoring the 3-1 lead during the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between PSG and Manchester United at the Parc des Princes Stadium in Paris, France, 06 March 2019. EPA/IAN LANGSDON epaselect epa07418286 Manchester’s Marcus Rashford (C) celebrates scoring the 3-1 lead during the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between PSG and Manchester United at the Parc des Princes Stadium in Paris, France, 06 March 2019. EPA/IAN LANGSDON

Pénteken kisorsolták a Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőit, az AS értesülései szerint pedig a Barcelona játékosai örülnek, hogy a Manchester Uniteddel nézhetnek farkasszemet a nyolc között.

Az MU korábbi futballistája, Andy Cole reakciója viszont éppen ellentétes volt, az excsatár a homlokára csapott a sorsolás láttán, és nem is véletlenül.

Egyrészt a Barcelona minden BL-sorozatnak esélyesként fut neki, másfelől a katalánok csapatkapitánya, Lionel Messi pazar formában játszik, ráadásul az angol csapatok ellen nagyon megy neki az elitligában.

A Lyon ellen két gólpasszal és két assziszttal segítette együttesét az argentin támadó, aki a BL-ben már 8 gólos (Robert Lewandowskival holtversenyben a legeredményesebb), minden sorozatot tekintve pedig már 36 találatot jegyez a szezonban. Az ötszörös aranylabdás formája azért sem jó hír az MU-nak, mert Messi minden játékosnál több gólt szerzett a BL-ben az angol csapatok ellen, szám szerint 22-t.

 

Ezzel a teljesítményével a Barca zsenije a harmadik azon a listán, amelyen a Premier League hat topcsapata ellen legtöbb találatot számláló hat labdarúgó található, de ő az egyetlen közülük, aki nem az angol bajnokságban játszik.

Sergio Agüero (43)
Jamie Vardy (29)
Lionel Messi (22)
Harry Kane (21)
Wayne Rooney (20)
Robin Van Persie (18)

A párosítást nézve érdekesség, hogy amikor a két klub találkozott a BL-ben, egyikük megnyerte a sorozatot.

 

Ha viszont azt a tényt nézzük, hogy a Barcelona az európai kupaporond egyenes kieséses szakaszában még sosem jutott túl a Manchester Uniteden – 1984-ben a KEK-negyeddöntőben, 2008-ban a BL-elődöntőben akadtak fent az angol rekordbajnokon –, akkor az MU-drukkerek lehetnek bizakodóak.

További tartalmak