Bajnokok Ligája

Mourinho egyik vágya teljesült a BL-negyeddöntők sorsolásakor

| Szerző: Pollák Márton
A portugál tréner angol negyeddöntőkért szorított a Bajnokok Ligájában, és el is mondta, miért.

Nem akármilyen bravúrt hajtottak végre a mostani BL-szezonban az angol csapatok: a 2007/08-as és a 2008/09-es szezon után az elitliga történetében harmadszor fordult elő, hogy mind a négy Premier League-induló bejutott a negyeddöntőbe.

Az angol bajnok Manchester City a Schalkét, a Manchester United a Paris Saint-Germaint, a Tottenham  a Dortmundot, a Liverpool pedig a Bayern Münchent ejtette ki a 16 között.

A Unitedtől decemberben menesztett José Mourinho pedig a pénteki sorsolást megelőzően elmondta, milyen párharcokat szeretne látni a legjobb nyolc között. A portugál nem annak szorít, hogy minél több angol csapat jusson az elődöntőbe.

„Azt szeretném, ha az angol csapatok már a negyeddöntőben összekerülnének. Szerintem a Manchester City – Manchester United, Tottenham–Liverpool meccsek nagyon izgalmasak lennének, és egy ilyen sorsolás után biztos lenne, hogy lesz két angol együttes az elődöntőben” – olvasható a Special One nyilatkozata a Mirroron.

Mourinho azzal is indokolta a sorsolással kapcsolatos vágyát, hogy nem szeretné, ha Cristiano Ronaldo és Lionel Messi idő előtt összecsapna.

„Nem szeretném, hogy a Juventus és a Barcelona összekerüljön a negyeddöntőben, mert ez a párosítás sokkal zseniálisabb lenne az elődöntőben, vagy még inkább a fináléban.  Két nagy klub, amely az elmúlt években nem tudott sikeres lenni a BL-ben, valamint két csapat, melyeknek élén egy-egy világklasszis áll. Ezt az összecsapást kár lenne a negyeddöntőben ellőni.”

A Barcelona a 2015-ös BL-győzelme óta még csak elődöntőbe sem tudott jutni, az elmúlt három szezonban mindig a negyeddöntőben búcsúzott, a Juventus pedig utoljára 23 éve hódította el a BL-serleget, azóta viszont öt vesztes finálé jutott osztályrészül.

A Bajnokok Ligája-negyeddöntők párosítása:

A BL-döntőig vezető út:

További hírek