Bajnokok Ligája

„Az első félidőben varázsoltak egyet” – az MU-Barcát ennél jobban összefoglalni lehetetlen

Chris Smalling a Manchester United védője lényeglátó tömörséggel foglalta össze, mi is történt a Barcelona elleni mérkőzésükön Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

„Az első félidőben varázsoltak egyet, mi idegesnek látszódtunk, de félidő után megérkeztünk – vélekedett a látottakról az MU játékosa. – Nyomást helyeztünk rájuk, megnehezítettük a dolguk. Sajnálom, hogy nem tudtunk betalálni, mert jó lehetőségeket teremtettünk.”

Smalling a hajrában beszedett sárgája eltílást a visszavágóra, amit így kénytelen kihagyni.

Edzője Ole Gunnar Solskjaer azon kesergett, hogy egyszer sem találták el a Barca kapuját, pedig sokat dolgoztak a lehetőségek kialakításáért. Persze kiemelte, készültek rá, hogy sokat kell labda nyomozniuk, és „ilyenkor előfordul, hogy fáradt vagy, amikor megkapod az esélyt.”

Csapattársa, a meglepetésre kezdőbe kerülő Scott McTominay, aki egyébként remek teljesítményt nyújtott és edzője is dicsért, egyetértett abban Smallinggal, hogy túlságosan tisztelték a meccs elején az ellenfelüket. „Azt követően már igazán jól reagáltunk. Szórakoztató este lehetett a tévé előtt” – fogalmazott a jó játékától bizonyára kissé elfogult skót középpályás, mert a tévé előtt ülve alighanem más véleményt fogalmazott volna meg. „A Barcelona topkategóriás, nehéz elvenni tőlük a labdát – folytatta. – Többet kell tennünk a kapu előtt, hogy gólt szerezzünk. Nagy visszavágóra készülünk. ez csak a félidő. Mi a Manchester United vagyunk, akiket soha nem lehet leírni.”

Ezzel egyetértett ellenfele, az egykori manchesteri hátvéd, Gerard Piqué, aki különös élménynek nevezte, hogy sok év után visszatért az Old Traffordra. „Azok után, amit a PSG ellen láttunk, nem bízhatjuk el magunk. Rosszabb eredménnyel mentek Párizsba, és tudjuk, mi történt. A nagy klubok képesek erre.”

A visszavágót jövő kedden 21 órától élőben közvetítjük az M4 sporton és az m4sport.hu-n.

További hírek