Bajnokok Ligája

Mindenki ugyanazt kérdezte, miután Fernandinho lekönyökölte Kane-t

Harry Kane-nek húzós meccse volt a kedd esti Tottenham–Manchester City BL-negyeddöntő, az angol válogatott csatárt nem kímélte az ellenfél, ráadásul a második félidőben a bokája is megsérült és el kellett hagynia a pályát.

(fotó: EPA/NEIL HALL)

Biztató hír a Spursnek, hogy a legfontosabb láncszem hiányában is összejött a győzelem, Szon Hung Min a 78. percben szerezte a találkozó egyetlen gólját, így a londoniak előnnyel utazhatnak a manchesteri visszavágóra.

Mauricio Pochettino, a Spurs menedzsere a meccs utáni sajtótájékoztatóján nem tudott pontos diagnózissal szolgálni Kane állapotáról, de azt mondta, „nagyon nem nézett ki jól” és benne van, hogy a januárban szintén bokasérülés miatt nélkülözött gólvágó ebben a szezonban már nem léphet pályára, ami azért is különösen fájó lenne csapatának, mert két fronton is óriási harcot vívnak a szinte létfontosságú BL-indulásért.

A kőkemény ütközéssel a videobíró nem foglalkozott, de nem ez volt az egyetlen ilyen jelenet, még az első játékrészben Fernandinho, a City középpályása és Kane a levegőben csaptak össze (a brazil már ott is használta a kezét), mindketten a földre kerültek, majd Fernandinho előbb alattomosan lekönyökölte Kane-t, majd a tarkóját is lenyomta, amire a támadó érthető módon reagált.

Szinte mindenki ugyanazt a kérdést tette fel az ismétlést látva: a VAR miért nem sietett az egyébként közelben álló játékvezető segítségére, miért nem vizsgálták felül és miért nem szankcionálták utólag az esetet, ahogyan az történt Agüero kihagyott büntetője előtt?

A Tottenham–Manchester City (1–0) BL-negyeddöntő összefoglalója:

További hírek