Bajnokok Ligája

Solskjaer kiakadt a BL-lebonyolításra

A Manchester United vezetőedzője szerint igazságtalan, hogy egyes csapatok egy nappal többet pihenhetnek a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója előtt.

Ole Gunnar Solskjaer úgy véli, az Európai Labdarúgó Szövetségnek meg kellene változtatni azt a rendszert, amelyik szerint az a csapat, amelyik szerdán játssza a párharc első mérkőzését, a másodikat kedden kénytelen abszolválni. “Én ezt nem értem. Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy más csapatok miért pihenhetnek egy nappal többet, még a Google-on is megpróbáltunk rákeresni” – idézi a Vörös Ördögök norvég menedzserét a BBC.

Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: EPA/Nigel Roddis)

Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: EPA/Nigel Roddis)

A Manchester United szerdán hazai pályán 1–0-ra kikapott a Barcelonától a BL-negyeddöntő odavágóján, a visszavágót jövő kedden rendezik, míg a kedden lejátszott meccsek második felvonása jövő szerdán lesz. A BBC szerint az UEFA szabályzata kimondja, hogy mindegyik csapat ugyanannyi mérkőzést játszik a keddi és a szerdai játéknapon, ezért van a váltott lebonyolítás.

„Hogy változtasson-e ezen az UEFA? Mindenképpen! Valaki magyarázza meg nekem, hogy egy szerdai első mérkőzésnek miért kedden van a visszavágója a Bajnokok Ligájában!” – tette hozzá Solskjaer.

Az MU-nak a keddi, barcelonai visszavágó hét nap alatt a harmadik tétmeccse lesz, míg például a BL-ben állva maradt másik két angol csapat, a Manchester City és a Tottenham nyolc nap alatt játszik ugyanennyit. A BBC hozzáteszi, hogy a Vörös Ördögök áprilisban 26 nap alatt hét mérkőzést játszanak, míg a Tottenham 24 nap alatt hetet, a City pedig 25 nap alatt nyolcat, akárcsak a Barcelona.

A BL-negyeddöntők visszavágói közül az M4 Sport és az m4sport.hu kedden éppen a Barcelona – Manchester United, szerdán pedig a Manchester City – Tottenham mérkőzést közvetíti élőben.

További hírek