Bajnokok Ligája

Az olasz sajtó nem kíméli a Juventust: „Ronaldo egyedül nem elég”

Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)
A holland Ajax elleni BL-kiesés után keményen kritizálta az olasz sajtó a Juventust, egyedül a nyáron vásárolt portugál Cristiano Ronaldót emelik ki, hogy nem rajta múlott a búcsú.

Csalódottság, visszalépés, átok – ezek voltak a leginkább jellemző szavak a Juventusra, miután hazai pályán 2-1-re kikapott az Ajaxtól a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, ráadásul hazai közönség előtt.

Ugyancsak egybehangzó vélemény az olasz sportmédiában, hogy Cristiano Ronaldo egyedül nem elég a remélt cél – BL-győzelem – eléréséhez. A portugál góljaival hozzátette a magáét a csapat teljesítményéhez a holland fiatalok elleni párharcban, ezért ő nem érdemli meg, hogy ostorozzák, ugyanakkor csapattársaival és a vezetőedzővel, Massimiliano Allegrivel már nem bántak kesztyűs kézzel.

A Gazzetta dello Sport is a portugált emeli ki:

„Cristiano megszerezte szokványos, zsenikhez méltó gólját, de túlságosan egyedül volt” – írják.

Emellett kiemelik, hogy az Ajax fiataljai milyen fantasztikus és érett teljesítményt nyújtottak, miközben a Juventus csak árnyéka volt korábbi önmagához képest, amelyet még az előző közben, az Atlético Madrid ellen is láthatott a közönség.

„Az Öreg Hölgy újra egy megátkozott éjszakán van túl, viszont most van egy szembeötlő különbség: az Ajax akár kettő, három góllal többet is szerezhetett volna, és semmi kétség nem fér hozzá, hogy meg is érdemelték volna” – olvasható a rózsaszín újság hasábjain.

A Tuttosport is Ronaldót emeli ki a csapatból:

„Cristiano nem elég ahhoz, hogy megtörjön a Bajnokok Ligája-átok. A Juventust megtévesztette Ronaldo gólja, amelynek nem sokáig lehetett örülni. A portugál elkápráztatta az Allianz Arénát, de ez az utazás megint a negyeddöntőben ért véget.”

A Corriere dello Sport keményebben fogalmazott, és a vezetőedzőt, Allegrit sem kímélte.

„Cristianót megbüntette a Juventus ezzel a játékkal, amelynek egyenes következménye volt, hogy megint korábban ér véget egy álom. Cristiano Ronaldo érkezése előtt elképzelhető, hogy ez a koncepció működőképes lett volna, de így egyértelműen büntetés volt a Bajnokok Ligája királyának számára. Allegrinek felelnie kell ezért, méghozzá a vezetőség előtt”- írja a Corriere. Ehhez képest a Juve vezetőedzője már a mérkőzés után bejelentette, hogy a következő szezonban is dirigálja a gárdát.

További hírek