Bajnokok Ligája

Az Ajax több helyen is beletiport Ronaldo fergeteges BL-mutatóiba

| Szerző: Pollák Márton
A keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntőben az Ajax gondoskodott róla, hogy kilenc év után először Cristiano Ronaldo nélkül rendezik a legrangosabb európai kupa elődöntőit.

Szerdán 21 órától Manchester City–Tottenham BL-negyeddöntő visszavágó élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

A mérkőzés rövid összefoglalója:

Túlzás lenne állítani, hogy a Juventus kényelmes előnyre tett volna szert egy hete Amszterdamban, ahol 1–1-es döntetlent játszott az Ajaxszal a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

Érezte is az olasz bajnok, hogy nem ülhet rá az eredményre, a 28. percben pedig jött az Ajax – na meg sok más csapat – réme, Cristiano Ronaldo és megszerezte a vezetést. Már-már az lett volna a csoda, ha a portugál klasszis nem talál be az amszterdamiaknak, hiszen a legutóbbi hat, Ajax elleni BL-meccsén kivétel nélkül eredményes volt, kedden pedig pályafutása során már kilencedszer vette be az amszterdamiak kapuját a legrangosabb európai kupában. Ezzel a Bayern München (ellenük is kilencet szerzett) mellett az Ajax lett a luzitán támadó második legkedvencebb áldozata a BL-ben, több góllal (10) csak a Juventust szomorította.

Elképesztő, hogy Ronaldo a legutóbbi hét BL-negyeddöntős meccsén kivétel nélkül betalált, ezeken 13 gólt szerzett, összesen pedig 25-öt jegyez a negyeddöntőkben, amivel a legeredményesebb játékos (Messi 14 találattal második).

A pazarul focizó Ajax azonban gondoskodott róla, hogy a BL valaha volt legeredményesebb futballistája (126 gól) az elmúlt nyolc év leggyengébb góltermését produkálva hat találattal zárja a szezont (2017/18 – 15 gól, 2016/17 – 12 gól, 2015/16 – 16 gól, 2014/15 – 10 gól, 2013/14 – 17 gól, 2012/13 – 12 gól, 2011/12 – 10 gól, 2010/11 – 6 gól), ugyanis a holland csapat 2–1-re legyőzte a párharc esélyesének tartott Juventust.

Így eldőlt, hogy kilenc év után először rendeznek BL-elődöntőt Ronaldo nélkül – legutóbb a 2009/10-es idényben fordult elő ilyen, amikor a Real Madrid a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Érdekesség, hogy CR csapata korábban sosem bukott még el negyeddöntőben, a Manchester Uniteddel háromszor, a Real Madriddal nyolcszor jutott be az elődöntőbe.

További hírek