Musorujsag
Élő Eredmények
 

Őrült 11 perc a City-Tottenhamen, megdőlt a magyar BL-meccs gólrekordja

m4sport.hu
Soha nem látott gólfesztivállal kezdődött a Manchester City és a Tottenham Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója, a két angol csapat mérkőzésének 11. percében már 2–2-t mutatott az eredményjelző.
(fotó: EPA/NIGEL RODDIS)

Rendkívül hullámzó első perceket láthattak, akik szerda este az M4 Sportot választották, Raheem Sterling már a 4. percben ledolgozta a City Londonban összeszedett hátrányát (1–0), a Spurs azonban az odavágón is eredményes Szon Hung Min duplájával már a 10. percre fordított (1–2), egy perccel később pedig Bernardo Silva egyenlített (2–2).

A statisztikusok szintén villámgyorsasággal hívták fel a figyelmet, hogy a BL történetében még soha nem született ilyen gyorsan négy gól, ami magyar szemszögből is érdekes, ugyanis az eddigi rekordot egy 2009-es DVSC–Fiorentina (3–4) csoportmérkőzés tartotta 20 perccel.

Az első félidőben a City folytatta a gólgyártást, a 21. percben Sterling második találatával ismét a hazaiak vezettek (3–2), ez pedig a sorozat történetének leggyorsabb öt góljához vezetett, a korábbi csúcsot a 2016-os Dortmund–Legia (8–4) csoportmérkőzés tartotta, ott 24 percet kellett várni a hatodik középkezdésre. Természetesen a magyar vonatkozás ezúttal sem maradhat el, ugyanis a Chicago Fire 27-szeres válogatott csatára, Nikolics Nemanja ekkor a lengyel csapatban futballozott és csereként beállva a 83. percben eredményes is volt.

Az izgalmi faktor a második félidőben sem lankadt, a mérkőzést végül egy 93. perces videobírózás után 4–3-ra nyerte meg a City, de ez 4–4-es összesítéssel és idegenben szerzett több góllal a Tottenham továbbjutását eredményezte. 

További tartalmak