kikapott egy őrült mérkőzésen a Manchester City otthonában, de a londoniak így is kiharcolták a továbbjutást, így várhatják az Ajax elleni elődöntős összecsapást. Pep Guardiola és Mauricio Pochettino is értékelt a BL-rekordot is beállító összecsapás után."/>

Bajnokok Ligája

Pochettino: Ők a mi hőseink

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Tottenham ugyan kikapott egy őrült mérkőzésen a Manchester City otthonában, de a londoniak így is kiharcolták a továbbjutást, így várhatják az Ajax elleni elődöntős összecsapást. Pep Guardiola és Mauricio Pochettino is értékelt a BL-rekordot is beállító összecsapás után.

„Ez egy kemény párharc volt, közel voltunk a továbbjutáshoz, de ez most így alakult és ezt el kell fogadnunk” – kezdte a találkozó utáni sajtótájékoztatón a City menedzsere, majd hozzátette, mindenki remek teljesítményt nyújtott és kiemelte, hogy húsz perc után már 3–2-t mutatott az eredményjelző.

„A második félidőben mindent megtettünk a győzelemért. Sok hibát követtünk el és tudtuk, ennek meglesz a következménye. Gratulálok a Tottenhamnek és sok sikert kívánok nekik az elődöntőhöz” – zárta szavait Guardiola, aki már harmadszor kénytelen elengedni a Cityvel dédelgetett BL-álmot.

A Tottenham vezetőedzője, Mauricio Pochettino érthető módon elégedetten értékelt: „Nagyon örülök ennek a győzelemnek és annak külön, hogy ezt itt, a világ legfontosabb bajnokságában, a Bajnok Ligájában értük el. Büszke vagyok és nagyon hálás az erőfeszítések miatt, azt hiszem, ők a mi hőseink. Minden, ami ebben a szezonban történt velünk, figyelembe véve a körülményeket, az, hogy ott lehetünk a BL elődöntőjében, mindenkit külön elismerés és hála illet. Most ez a továbbjutás a legfontosabb számunkra.”

További hírek