Bajnokok Ligája

Az Ajax edzője visszaszólt Pochettinónak

A Tottenham vezetőedzője szerint nem fair, hogy az Ajax többet pihenhetett a két csapat BL-elődöntője előtt, az amszterdamiak mestere szerint viszont a két bajnokság tévés pénzei közötti különbség nem az.

A két csapat kedden 21 órától Londonban kezdi meg a Bajnokok Ligája elődöntős párharcát, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti. Az Ajax pihenten fog érkezni az odavágóra, a holland szövetség ugyanis a teljes bajnoki fordulót elhalasztotta azért, hogy az amszterdamiak a lehető legideálisabb állapotban mérkőzhessenek. A Tottenham mindeközben ádáz küzdelmet vív a bajnokságban a BL-helyekért, így Mauricio Pochettino vezetőedző szinte egyetlen fontos, bevethető játékosát sem tudta pihentetni a keddi meccsre.

Az argentin szakember ezért a mérkőzést megelőzően úgy fogalmazott, nem fair, hogy az Ajax többet pihenhetett a mérkőzés előtt, mint a Tottenham.

Erik ten Hag, az amszterdamiak mestere nem hagyta szó nélkül kollégája kijelentését, a hétfői sajtótájékoztatón reagált is. „Pochettino azt mondja, nem fair, hogy mi többet pihenhetünk? Mi az Eredivisie-ben játszunk, ahol tízmillió eurót kapunk a televíziós jogokért. Ők a Premier League-ben, ahol 200 milliót kapnak. Önök szerint ez fair?”

 

Szintén a Tottenham problémáinak számát növeli, hogy a csapatot hosszú ideje sérülések hátráltatják. A keddi meccsen Harry Kane, Harry Winks és Erik Lamela sérülés, Szon Hung Min pedig eltiltás miatt nem játszhat, ráadásul Moussa Sissoko sem egészséges. Pochettino hétfőn meg is erősítette, hogy Kane nem játszhat a párharc egyik mérkőzésén sem. „Arra, hogy a visszavágón játsszon, nincs esély. Szon is hiányozni fog, de vannak még jó támadóink, akikkel szintén eredményesek lehetünk. Szon biztosan ott lesz a visszavágón, remélem, Kane is gyorsan felépül.”

Pochettino szerint több párhuzam is van a két csapat között. „Sok tiszteletet érdemel az Ajax, fantasztikus munkát végeznek hétről hétre. Senki nem hitte volna róluk, hogy az elődöntőig jutnak, mint ahogy rólunk sem. Végül viszont mindketten megérdemelten jutottunk be a legjobb négy közé. Kemény mérkőzésre számítok, amely apróságokon fog múlni.”

Mauricio Pochettino (Fotó: EPA/Andy Rain)

A holland tréner kitért az ellenfél sérültjeire is, de mint mondta, ez az Ajax játékát nem feltétlenül befolyásolja. „Az egész csapat nagyon jó erőnlétnek örvend és nagyon éhes a sikerre. Mindenki frissnek látszik. A Tottenham hiányzói? Az igazság majd a pályán kiderül, mi ragaszkodni fogunk a saját filozófiánkhoz és a mindentől függetlenül a saját játékunkat fogjuk játszani holnap.”

A szakember természetesen nem elégedne meg azzal, hogy meglepetésre négy közé jutottak. „Szeretnénk folytatni a megkezdett utunkat, egyszerűen fantasztikus, hogy eljutottunk egészen a Bajnokok Ligája elődöntőjéig. Senki sem gondolta volna még a szezon elején, hogy egy holland csapat idáig tud jutni. És hogy ezt így, a Real és a Juventus legyőzésével tesszük meg, nagyszerű. De mi ennél is többet szeretnénk elérni.”

Az Ajax középpályása, Donny van de Beek szintén úgy fogalmazott, hogy a csapat éhes a sikerre, személy szerint pedig egyáltalán nem aggódik a tét miatt. „Egyáltalán nem vagyok ideges. Ez a Bajnokok Ligája elődöntője, én pedig élvezem.”

További hírek