Musorujsag
Élő Eredmények
 

Idegenben állhat talpra a Tottenham, győzött az Ajax Londonban

m4sport.hu
Az Ajax egygólos előnnyel várja a Tottenham Hotspur elleni hazai visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, miután kedden a párharc első mérkőzésén Londonban 1-0-ra nyert.

Vendégként sem tűnt megilletődöttnek az Ajax a mérkőzés elején: a hollandok rövidpasszos játéka, letámadásos taktikája azonnal mezőnyfölényt eredményezett. A több kulcsjátékosát nélkülöző hazaiak beszorultak a saját térfelükre, a labdát pedig csak másodpercekre birtokolták. Az amszterdamiak a leshatáron labdát kapó Van de Beek góljával a 15. percben megérdemelten szereztek vezetést, és a folytatásban is az ő akaratuk érvényesült, bár egyértelmű mezőnyfölényük ellenére Lloris kapujára sok veszélyt nem jelentettek.

A 39. percben újabb fontos játékosát veszítette el az angol gárda: Vertonghent vérző orrsérülés miatt le kellett cserélni, helyére a nem teljesen egészséges Sissoko érkezett. A hajrában kijött a szorításból a Tottenham, amely még zavart is keltett az Ajax kapuja előtt, elsősorban pontrúgásokat követően.

A szünet után vállalta a bátrabb, agresszívabb játékot a házigazda, amely bő húsz percig nyomás alá helyezte a holland csapatot. A Tottenham helyzetei azonban kimaradtak, és a védekezésre koncentráló Ajax kontráiban egyre több lett a veszély, a 78. percben egy holland akció lezárásaként Neres a kapufát találta el ígéretes helyzetből. A hajrában utolsó rohamra indult az angol együttes, de a hollandok védelme jól zárt, az egyenlítés elmaradt, az Ajax pedig a Real Madrid és a Juventus után a Totthenham otthonában is győzni tudott az egyenes kieséses szakaszban.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Amszterdamban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

Tottenham Hotspur (angol)-AFC Ajax (holland) 0-1 (0-1)

gólszerző: Van de Beek (15.)

szerdán játsszák:
FC Barcelona (spanyol)-FC Liverpool (angol) 21.00 (Az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti a mérkőzést.)

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1218549"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Londonban győzött az Ajax, a folytatás május 8-án Amszterdamban.
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/04/075389711-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek