Musorujsag
Élő Eredmények
 

Messi belevéste május 1-jét a futball nagykönyvébe

m4sport.hu
A Barcelona hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Liverpoolt a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén. A katalánok szupersztárja, Lionel Messi két góllal járult hozzá a nagyarányú győzelemhez, de ez még nem minden.

Messi pontosan 14 évvel ezelőtt, 2005. május 1-jén szerezte első gólját a Barcelonában egy Albecete ellen 2–0-ra megnyert bajnokin.

Az argentin 2019. május 1-jén a Liverpool elleni BL-elődöntő 75. percében 2–0-ra módosította az eredményt és 599-re klubszínekben elért találatai számát. A 31 éves labdarúgó ezzel 32 különböző csapat ellen volt eredményes a Bajnokok Ligájában, pontosan annyi ellen, mint Cristiano Ronaldo és eggyel kevesebbszer, mint a Real Madrid legendás csatára, Raúl.

A Nou Camp közönségének nem kellett sokat várnia Messi 600. góljára sem, az elődöntő 82. percében egy hatalmas szabadrúgásgóllal igazolta, miért tartják sokan minden idők legjobb futballistájának. Minden sorozatot figyelembe véve ez volt a 42. szabadrúgásból lőtt találata.

Plusz egy érdekesség a 600.-hoz: Messi 26. gólját szerezte a BL-ben angol ellenfél ellen, ugyanannyit, mint Cristiano Ronaldo német klubok kárára.

Messi 600 gólja:

– 42 szabadrúgásból

– 491 bal lábbal

– 85 jobb lábbal

– 22 fejjel

– 1 testtel

– 1 kézzel

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Klopp senkinek nem ajánlja, hogy fogadjon a Barcelona–Liverpoolra
Jürgen Klopp szerint megjósolhatatlan csapata, a Liverpool és a Barcelona párharcának végkimenetele a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ezért senkinek nem ajánlja, hogy fogadjon a végeredményre. Ernesto Valverde azt emelte ki, hogy az angol csapat nagyon gólerős támadókkal rendelkezik, és még egy néhány perces megingást is képes könyörtelenül kihasználni.
Bajnokok Ligája