Musorujsag
Élő Eredmények
 

Suárez megígérte, Liverpoolban nem fog ünnepelni ha gólt lő

m4sport.hu
A korábban négy évig az angoloknál szereplő uruguayi játékos bízik benne, több tapsot, mint füttyöt kap amikor a pályára lép.
Luis Suarez, Gerard Pique és Clement Lenglet társaságában ünnepli a Barcelona bajnoki címét.  (Fotó: EPA/Quique Garcia) Luis Suarez, Gerard Pique és Clement Lenglet társaságában ünnepli a Barcelona bajnoki címét. (Fotó: EPA/Quique Garcia)

A Barcelona háromgólos előnyből kezdi a BL-elődöntő visszavágóját a Liverpool vendégeként. A katalánok két játékosának, Luis Suareznek és Philippe Coutinhónak különleges lesz a találkozó, hiszen mindketten az angol csapattól szerződtek Spanyolországba.

A britek szurkolói különösen az uruguayi csatárt várják, aki az odavágón az első gólt szerezte, majd térden csúszva ünnepelte azt. John Aldridge, a Pool korábbi legendás játékosa egyenesen „patkánynak” nevezte őt és arra bíztatta az angol együttes játékosait, játsszanak rá, hiszen könnyen ki lehet hozni a sodrából, ami akár egy kiállítást is eredményezhet.

Mindenesetre Suarez a hétfői sajtótájékoztatón ígéretet tett rá, ha az Anfield Roadon is betalál, biztosan nem fog ünnepelni. „A gólom ünneplése? Mindenki aki tisztában van a helyzettel, tudja jól, hogy a múlt heti első gólnak mekkora jelentősége volt. Minden tiszteletem a Liverpool szurkolóié. Nagyon hálás vagyok nekik. Ha a visszavágón is gólt szerzek, biztosan nem fogom ugyanúgy ünnepelni” – mondta Suarez.

A szurkolók a gólöröme mellett azt hányják a szemére, hogy folyamatosan provokált és reklamált az odavágón. „Kedves emlékeket őrzök innen, de felkészültem az ellenséges fogadtatásra. Remélem azért több taps, mint fütty lesz, amikor a pályára lépek” – mondta a játékos, aki négy és fél évet töltött a csapatnál, és 133 meccsen 83 gólt szerzett a Pool színeiben.

Liverpoolban sokat segítettek nekem a tapasztaltabb játékosok, ezáltal még jobb, még profibb labdarúgó lettem. Amikor a csapat kapitánya voltam, az volt karrierem egyik legbüszkébb pillanata. Nem fogom elfelejteni” – mondta Suarez, aki eligazolása óta először fog pályára lépni korábbi csapata ellen.

További tartalmak