Bajnokok Ligája

„Az Anfield Road úgy kilapította a végig reszkető Barcelonát, mint egy csótányt”

Az angol sajtó rendkívülinek és hihetetlennek nevezte a Liverpool labdarúgócsapatának Barcelona elleni 4-0-s győzelmét a kedd esti Bajnokok Ligája-elődöntős párharc visszavágóján, míg a spanyol lapok többsége úgy vélte, a katalánok elsősorban maguknak köszönhetik, hogy a múlt héten szerzett háromgólos előnyük ellenére nem jutottak be a fináléba.

Nagy-Britannia:
The Guardian:

„Ez rendkívüli volt – egy példátlan Bajnokok Ligája-visszavágó, amely az eufória közepette is emlékeztet minket a sport nagyszerűségére, és arra, hogy a sport mindig képes meglepetést okozni, vagy szinte felfoghatatlan történeteket elénk varázsolni.”

The Daily Mail:

„Jobb volt, mint Isztambulban? Igen, ismerjük el. Jobb volt, mint Isztambulban (2005-ben a török fővárosban a Liverpool BL-döntőt nyert az AC Milan ellen úgy, hogy a szünetben még az olasz csapat vezetett 3-0-ra). A Barcelona jobb mint az az AC Milan, Lionel Messi pedig jobb, mint Kaká. És a mostani Liverpool jobb, mint az akkori Liverpool. A Liverpool most minimum elképesztő.”

The Sun:

“A siker az olyan csapatszellemnek köszönhető, amelyet ritkán látunk a futballpályákon.”

The Daily Mirror:

„Valóban, még a Liverpool hihetetlen és lehetetlen európai történelmében is ez volt a legnagyszerűbb este. Biztosan állítható, hogy ez volt a legnagyszerűbb teljesítmény a klub történelmében. Ez mindent felülmúlt. Jürgen Kloppnak sikerült a lehetetlen. Ez pedig csak az Anfielden történhetett meg. Csak ezzel a táborral, csak ezzel a csapattal volt ez elérhető.”

Spanyolország:
El País:

„A Barca Európán kívül van. Ez most egy tragikus csapat, egy nagy vereség főszereplője, a Bajnokok Ligája kegyetlen harcának áldozata. A nagy győzelmeket a véres vereségek követik, Rómában és az Anfield Roadon is.”

El Mundo:

„Sokat lehet majd még beszélgetni az Anfield pokláról, az ottani liturgiáról, a Liverpool érzelmektől túlfűtött visszatéréséről, amellyel a Camp Nouban elszenvedett 3-0-s vereség után legyőzte a Barcelonát, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. De az, hogy a Barcelona egy újabb megbocsáthatatlan estén – durvábban, mint egy évvel ezelőtt Rómában – összeomlott, csak a saját hibája.”

El Mundo Deportivo:

„A római forgatókönyv megismétlődött, a Barcelona megint nem jutott be a BL fináléjába. A Barcelona megmagyarázhatatlan módon omlott össze egy olyan Liverpoollal szemben, amely az első perctől az utolsóig kiválóan futballozott, és legyőzte azt a Barcát, amely tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy története egyik legmegalázóbb vereségébe szaladjon bele.”

As:

„Az Anfield Road és a Liverpool úgy kilapította a végig reszkető Barcelonát, mint egy csótányt.”

Olaszország:
Corriere dello Sport:

„Ez olyasvalami, aminek egy évszázadban egyszer kellene megtörténnie. Ehelyett Messivel és barátaival sorozatban a második idényben esik meg.”

Svájc:
Blick:

„A Liverpool csodát tett a Barca ellen!”

Tages-anzeiger:

„A liverpooli csoda.”

Ausztria:
Kurier:

„A Liverpool otthonában, az Anfield Roadon születtek már hihetetlen sztorik a futballtörténelem során. Kedd este a legnagyobb is megtörtént a Bajnokok Ligájában: a barcelonai 3-0 után a végső győzelemre is esélyesnek tartott katalán sztárcsapatot 4-0-val mosta le a Liverpool, ezzel kiejtette a BL-ből. A Liverpool szeret történelmet írni: a BL történetében csupán negyedszer sikerült ekkora hátrányból egyenlítenie, vagy fordítania egy csapatnak. Ezekből háromban vett részt a Barcelona.”

További hírek