Musorujsag
Élő Eredmények
 

Coutinho lehet a Barca-kudarc első áldozata

mti
Philippe Coutinho lehet az első távozó az FC Barcelona labdarúgócsapatánál, amely a Bajnokok Ligája-elődöntő 3-0-ra megnyert első mérkőzése után kedden 4-0-ra kikapott a liverpooli visszavágón, ezzel búcsúzott a sorozattól.

A spanyol sajtó szerint a „tragikus” és „megbocsáthatatlan” kudarcnak hamarosan meglesznek az „áldozatai”, akik közül a brazil légiós lehet az első. A 26 éves támadó egyöntetű vélekedés szerint visszafogott teljesítményt nyújtott Angliában, ezért cserélték le a 60. percben.

Philippe Coutinho a Liverpool–Barcelona BL-elődöntőben 2019. május 7-én (Fotó: EPA/Neil Hall) Philippe Coutinho a Liverpool–Barcelona BL-elődöntőben 2019. május 7-én (Fotó: EPA/Neil Hall)

A Marca csütörtökön arról írt, hogy a tavaly a Liverpooltól 135 millió euróért érkezett Coutinho szerződése elvileg 2023-ig érvényes, ám mivel „kedden nemigen volt a pályán nála rosszabb játékos, és korábban sem igazolta hírnevét, nincs jövője a katalán klubnál”. Érdekes adalék, hogy Coutinho azért szerződött a Barcába, hogy a BL-ben is maradandót alkosson, azóta a Barcelona egyszer sem tudott finálét játszani, míg a Pool két év alatt második döntőjére készül.

A lap hozzáteszi, a Barcelona számára valamelyest vigasztaló lehet, hogy a brazil légiós szerződésében van egy záradék, mely szerint BL-győzelem esetén az egyesületnek további ötmillió eurót kellett volna fizetni a Liverpoolnak – ez az összeg pedig már biztosan a Barcánál marad. Más kérdés, hogy a végső siker sokkal több pénzt hozott volna a katalánok konyhájára ötmillió eurónál, azaz minden bizonnyal boldogan kifizetnék a Vörösöknek az összeget.

Az AS sportnapilap úgy tudja, hogy Coutinho mellett még legalább tíz futballista távozhat a spanyol bajnoktól, mivel a vezetés „a tervezettnél sokkal nagyobb forradalomra kényszerül”. Így várhatóan máshol folytatja pályafutását a holland Jasper Cillessen, a francia Samuel Umtiti és a brazil Malcom, míg az már korábban eldőlt, hogy a Sassuolótól kölcsönvett Kevin-Prince Boateng visszatér az olasz élvonalba.

További tartalmak