Bajnokok Ligája

Lucas Moura elérzékenyült a brazil közvetítést meghallgatva

Amszterdam, 2019. május 8. Lucas Moura, a Tottenham Hotspur játékosa ünnepel, miután második gólját szerezte az Ajax Amsterdam ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén az amszterdami Johan Cruyff Arenában 2019. május 8-án. MTI/AP/Martin Meissner
A brazil Lucas Moura lőtte a Bajnokok Ligája fináléjába a Tottenhamet az Ajax elleni elődöntőben. Az angolok az 1-0-ra elveszített első mérkőzés után a visszavágó szünetében 2-0-s vesztésre álltak, de a második félidőben a 26 éves támadó mesterhármasával megfordította a mérkőzést a Spurs, és Lucas idegenben szerzett góljainak köszönhetően a döntőbe jutott.

A mérkőzés után a vegyes zónában egy brazil riporter megmutatta Lucas Mourának, hogy hazája televíziójában hogy közvetítette az összecsapás utolsó pillanatait a kommentátor, Jorge Igor.

Érdemes figyelni a brazil kommentátor lelkiállapotát, és szavainak érzelmi telítettségét.

„Az utolsó erőig küzdenek. A pillanatban, amikor a test már nem reagál az agynak, csak a szívnek. A labda a tizenhatoson és Luuucaaaaas… Luuuucaaaaaaas… Hogy csinálta? Ő nem foglalkozott az aggyal, csak a szívére hallgatott. A lába a szívére hallgatott, a szívére… A Tottenham a döntőben!… Történelmi… Luuucaaaas, ezt neked kellett megcsinálnod…”

A brazil labdarúgó hallgatta a kommentárt és a könnyeivel küszködött. Időbe telt, mire meg bírt szólalni.

„Nehéz ilyenkor beszélni. Sokat álmodtam erről a pillanatról, már gyerekkorom óta. Azt álmodtam, hogy egyszer a Bajnokok Ligájában játszom. Azt képzeltem, hogy egyszer megnyerem, és most megkaptam a lehetőséget, hogy egy döntőt játszhassak. Megadatott, hogy ezzel boldoggá tegyem a családomat, a barátaimat, azokat, akik a kerületben laknak, ahol születtem, nehéz elmondani, hogy mi kavarog bennem. Isten csodálatos. Mindig mondom, hogy ő képes bárkit meglepni. Én végig hittem, hogy lehetséges, még a félidőben is, amikor 2-0-ra vezetett az ellenfél. Éreztem, hogy még megfordíthatjuk az állást. Ott voltam és imádkoztam istennek, hogy megsegítsen. Ő pedig megajándékozott ezzel a csodálatos mérkőzéssel. Három gól. Boldog vagyok és büszke a csapattársaimra. A végsőkig küzdöttünk, mint igazi harcosok. Nagyon boldog vagyok. A futball az életem. Csak a futball képes ilyen élményekkel megajándékozni” – mondta elérzékenyülve a kommentátor meghallgatása után Lucas Moura.

Ki ne érzékenyült volna el ezt hallgatva?

További hírek